DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs Prāgas Eiropas samitā diskutē par transatlantiskajām attiecībām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 18. novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Prāgas Eiropas samitā diskusijā par transatlantiskajām attiecībām.

A. Pelšs uzsvēra transatlantiskās saiknes neaizstājamo nozīmi Eiropas un pasaules drošībā un ekonomiskajā attīstībā. Runājot par transatlantisko attiecību nākotni pēc ASV vēlēšanām, valsts sekretārs norādīja, ka Eiropa un ASV ir un būs stratēģiskie partneri. “Mums jāstrādā kopīgo stratēģisko mērķu īstenošanā. Latvijai pats svarīgākais ir drošība. Drošības un aizsardzības jomā Latvijas praktiskā sadarbība ar ASV pēdējo gadu laikā ir bijusi īpaši veiksmīga, un tikpat ciešu sadarbību mēs sagaidām arī no jaunās ASV administrācijas. Eiropas NATO sabiedrotajiem būs jāturpina vairāk ieguldīt drošībā un aizsardzībā,” pauda A. Pelšs.

Valsts sekretārs norādīja, ka Latvijai ļoti svarīga ir starptautisko tiesību normās balstīta pasaules kārtība. “Šajā ziņā cerīgi raugāmies uz ciešāku Eiropas ar ASV dialogu un uz jaunās ASV administrācijas konstruktīvāku pieeju multilaterālismam un tā izaicinājumu pārvarēšanai,” viņš sacīja.

Prāgas Eiropas samits šogad notika 15. reizi. Tajā piedalās Eiropas Savienības un NATO valstu valdību pārstāvji, parlamentārieši, pētnieki un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji, diskutējot par ES nākotni un izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI