DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Informācija par NATO 2030 Youth Summit šodien, 9. novembrī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija informē, ka šodien, 9. novembrī, pulksten 16.30 (pēc Latvijas laika) tiešsaistē notiks NATO Jauno līderu samits "NATO 2030 Youth Summit". Pasākumu atklās NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg).  

Samita gaitā paredzētas debates un diskusijas par alianses nākotni. Tā laikā tiks paziņoti arī 14  dalībnieki - jaunie līderi no dažādām alianses dalībvalstīm –, kuri nominēti dalībai NATO Jauniešu līderu grupā (Youth Leaders Group). Līdz 2021.gada janvārim viņi atbalstīs NATO ģenerālsekretāru un piedalīsies rekomendāciju izstrādē NATO 2030 procesā. 

Latvijas pārstāve, Ārlietu ministrijas diplomāte Māra Šteinberga, ir nominēta dalībai NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izveidotās “NATO 2030 Jauno līderu grupā”. 

Atbilstoši 2019. gada  NATO Londonas līderu sanāksmē dotajam uzdevumam NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga vadībā šogad ir uzsākts NATO 2030 pārdomu process, lai nodrošinātu alianses spējas arī nākamajā desmitgadē pārliecinoši risināt šā brīža un nākotnes izaicinājumus. Šajā procesā īpaša uzmanība pievērsta sabiedroto politiskās vienotības un konsultāciju procesa stiprināšanai, vienlaikus uzsverot nepieciešamību nodrošināt, lai alianse arī turpmāk saglabātos militāri spēcīga.

Domājot par NATO nākotni un pielāgošanos jauniem drošības izaicinājumiem, NATO 2030 Jauno līderu samita norise apliecina, ka alianses līderiem ir svarīgs jauniešu viedoklis par drošību un mieru.

Aicinām sekot līdzi tiešsaistē NATO 2030 Jauno līderu samitam: https://www.nato.int/NATO2030YouthSummit 

Plašāka programma pieejama: https://securityconference.org/en/events/nato2030youthsummit/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI