DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Valsts policija profilaktisko pasākumu laikā Kuldīgā konstatē pārkāpumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas veica profilaktisku pasākumu kādā mācību iestādes teritorijā, kur konstatēti trīs pārkāpumi. Savukārt vakar tika veikts profilaktiskais pasākums tirdzniecības vietās, kur tika konstatēts viens pārkāpums. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti procesi administratīvo pārkāpumu lietās.

Aizvadītajā nedēļā likumsargi veica pārbaudi par smēķēšanas noteikumu pārkāpumiem un mācību iestādes teritorijā konstatēja, ka 16 un 17 gadīgi jaunieši smēķē cigaretes. Visos gadījumos Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī ir uzsākti procesi administratīvo pārkāpumu lietās. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, Par smēķēšanu vai bezdūmu tabakas izstrādājumu lietošanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro. Savukārt par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu arī līdz 15 eiro.

Savukārt vakar Kuldīgas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas veica profilaktiskos pasākumus, proti, kontrolpirkumus ar nepilngadīgajiem tirdzniecības vietās Kuldīgā. Kopumā tika pārbaudītas četras tirdzniecības vietas un konstatēts viens pārkāpums, kur pārdevēja pārdeva nepilngadīgajam enerģijas dzērienu. Šajā gadījumā ir uzsākts process administratīvā pārkāpuma lietā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām, vai pēc savas iniciatīvas šādas pārbaudes rīkos arī turpmāk. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI