DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Liepājā piedeguša ēdiena izraisītā ugunsgrēkā izglābts cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.oktobra plkst.06.30 līdz 29.oktobra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.12.35 tika saņemts izsaukums Liepājā, kur daudzstāvu ēkas dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsdzēsēju glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.13.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus īpaši parūpēties par senioru – vecāku un vecvecāku drošību! Palīdziet viņiem uzstādīt dūmu detektorus mājokļos! Konstatējot telpā izveidojušos sadūmojumu, dūmu detektors ar skaļas skaņas signālu brīdinās par ugunsnelaimi, dodot iespēju izglābties no piedūmotas vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega traktora motortelpa, atkritumi daudzstāvu ēkas konteinerā, ģērbtuve angāra tipa ēkā, atkritumi neapsaimniekotā ēkā, divos gadījumos sodrēji dzīvojamās mājas dūmvados, dārza māja, vieglās automašīnas motora nodalījums, ledusskapis dzīvojamās mājas palīgtelpā, šķūnis, divas vieglās automašīnas, piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI