DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Notiks Latvijas Ārējā tēla koordinācijas padomes sēde

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 7. oktobrī ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vadībā notiks kārtējā Latvijas Ārējā tēla koordinācijas padomes sēde. Padomes priekšsēdētāja vietnieks, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, informēs par Ministru kabinetā akceptēto Ekonomikas ministrijas informatīvo ziņojumu “Par vienota valsts tēla izstrādi”, par kura izstrādes nepieciešamību padome vienojās iepriekšējā sēdē. Tāpat tiks izskatīts jautājums par Latvijas ārējā tēla veidošanā iesaistīto institūciju funkciju sadalījumu un citiem vienotā tēla institucionālajiem aspektiem, apspriežot Latvijas institūta (LI) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) apvienošanas iespēju.

Ņemot vērā nepieciešamību veidot efektīvu un vienotu Latvijas tēlu, kā arī panākt efektīvāku un lietderīgāku valsts budžeta līdzekļu izlietošanu valsts tēla aktivitātēm, ir jāpilnveido valsts institūciju, kas ir iesaistītas Latvijas valsts tēla koordinēšanas jomā, funkciju sadalījums. Tas ir arī nepieciešams, lai panāktu Latvijas valsts tēla visu elementu (investīciju piesaiste, tūrisms, eksports, ārpolitika un drošība, sabiedrība, vēsture un kultūra u.c.) pilnvērtīgu savstarpējo sasaisti un mazinātu Latvijas valsts tēla kampaņu fragmentētas un savā starpā nesaskaņotas pieejas. Par to jau agrāk ir spriedusi Latvijas Ārējā tēla koordinācijas padome.

Sēdē ir paredzēts apspriest LI un LIAA apvienošanu. Jau vairākus gadus tiek meklēti risinājumi, kā LI veiktās funkcijas visefektīvāk iekļaut vienota Latvijas tēla veidošanas centienos, vienlaikus nodrošinot līdz šim LI veikto funkciju un uzdevumu pārmantojamību, nepārtrauktību un attīstību. Tā kā abas institūcijas veic radniecīgas funkcijas, skaidra institucionālā sadarbība vai apvienošana ļautu optimizēt finanšu un administratīvos resursus un novērstu sadrumstalotu pieeju valsts zīmola tēla veidošanā. Abu institūciju apvienošana ļautu stiprināt konkurētspējīgas valsts identitātes izveidi un sekmētu veiksmīgu vienotā valsts tēla ieviešanas koordināciju.

Latvijas Ārējā tēla politikas koordinācijas padome ir Ministru kabineta izveidota koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt saskaņotu valsts pārvaldes iestāžu un citu institūciju sadarbību sekmīgai Latvijas ārējā tēla veidošanai. Padomes priekšsēdētājs ir ārlietu ministrs, un priekšsēdētāja vietnieks ir ekonomikas ministrs.

Padomē darbojas arī kultūras ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, Valsts prezidenta kancelejas un Ministru prezidenta biroja pārstāvji, Latvijas Institūta direktors, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors, Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors, Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes loceklis, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretārs, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs.

Padomes sēde notiks videokonferences režīmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI