DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID atklāj nelegāla alkohola glabātuvi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas Rīgā atklāja nelegāla alkohola glabātuvi. Uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros 2020.gada septembrī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki Rīgā veica piecas kratīšanas - angārā, garāžā, divos transporta līdzekļos un vienas aizdomās turētas personas dzīvesvietā.

Kratīšanu laikā izņemti 2096,5 litri alkohola bez akcīzes markām - degvīns “Blagoff Premium”, vīns “El Bonito” un dzirkstošais vīns “Apriori”, kā arī skaidra nauda vairāk nekā 16 000 eiro apmērā, 0,5 grami narkotiskās vielas (iespējams, kokaīns, nozīmēta ekspertīze), 1250 litri dīzeļdegvielas, automobiļu numurzīmes un citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Gadījumā, ja izņemtie alkoholiskie dzērieni būtu nonākuši brīvā apritē tirgū, valsts budžetā netiktu nomaksāts akcīzes nodoklis 13 651 eiro apmērā.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Trīs personas atzītas par aizdomās turētām, un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: VID

cid:image002.jpg@01D5C6DF.28307A50#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI