DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidenta Egila Levita uzruna Ekoskolu apbalvošanas pasākumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Dārgie Ekoskolas programmas dalībnieki un īstenotāji!

Dārgie skolotāji, skolēni un dabas draugi Latvijā!

Man ir liels prieks jūs šodien uzrunāt Ekoskolu apbalvošanas attālinātajā ceremonijā!

Mēs dzīvojam globalizācijas laikmetā, kad mūs katru dienu sasniedz satraucošas ziņas no dažādām pasaules vietām par plašiem meža ugunsgrēkiem, par kūstošiem ledājiem un izzūdošām dzīvnieku sugām, ko ietekmē straujās klimata pārmaiņas. Viens cilvēks, sekojot līdzi šiem notikumiem un ziņām, var brīžiem justies apjucis, bezspēcīgs un mazs šo lielo dabas katastrofu priekšā.

Tomēr jūs visi esat īstens pierādījums tam, ka kopējā darbā ir spēks un aktīva līdzdalība vides aizsardzībā ir ceļš uz ilgtspējīgu mūsu valsts attīstību. Katru dienu ar savu vēmi izglītoties vides jautājumos un ar gudrākām izvēlēm savā ikdienā, piemēram, šķirojot atkritumus, taupot enerģiju, izvēloties braukt ar riteni vai publisko transportu, jūs veidojat Latvijas zemi skaistāku, tīrāku un zaļāku mums visiem.

Vēlos izteikt visdziļāko pateicību Latvijas izglītības iestādēm un visiem tiem, kuri, piedaloties Ekoskolu programmas īstenošanā, palīdz Latviju radīt tīrāku, zaļāku un ilgtspējīgāku sev un nākamajām paaudzēm!

Pasaulē ir 59 000 skolu, kas piedalās šajā “Vides izglītības fonda”  īstenotajā programmā Latvijā, un es esmu gandarīts, ka katru gadu palielinās to skolu skaits, kas vēlas kļūt par Ekoskolām, izglītoties par vides aizsardzības jautājumiem un doties pretī Zaļā karoga iegūšanai! Šogad Zaļo Karogu, kas ir augstākais novērtējums, saņem 110 izglītības iestāžu Latvijā. Tās ir lieliskas ziņas!

Turklāt es vēlos īpaši izcelt Amatas pamatskolu, kas 17 gadu pēc kārtas un no programmas pastāvēšanas brīža Latvijā ir ieguvusi Zaļo Karogu! Īpaši sveicu arī Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādi “Sprīdītis”, kas ir izstrādājusi veiksmīgu sistēmu, kā ieviest Ekoskolu programmu izglītības iestādē, un par to ir pirmo reizi nopelnījusi Ekoskolu vēstnieka statusu. Šis ir patiesi augsts novērtējums, un no sirds jūs apsveicu!

Patiesībā šodien uzvarētāji esam mēs visi, jo, pateicoties jūsu un mūsu kopējām pūlēm, tiks saglabāta dabas daudzveidība vienā no mūsu planētas skaistākajiem zemes stūrīšiem – Latvijā. Lai izdodas arī turpmāk!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI