DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pieaugušo izglītības dienas un EPALE kopienas ikgadējā konference oktobrī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 6., 7. un 8. oktobrī pieaugušo izglītības platformas EPALE Latvijas atbalsta dienests rīko Latvijas pieaugušo izglītības dienas, kuru centrā būs divi notikumi – Eiropas pieaugušo izglītības speciālistu konference tiešsaistē “Veidojam pieaugušo izglītības nākotni Eiropā” un klātienes seminārs “Jauna līmeņa risinājumi saskarsmē: emocionālā inteliģence no sistēmiskā skatu punkta”.

Klātienes seminārs notiks 6. oktobrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rīgā. Semināru vadīs vadības iemaņu pasniedzēja, izaugsmes trenere un organizāciju sistēmkonsultante Iveta Apine. Semināra dalībnieki trenēsies pazīt sistēmu, kas raksturo psiholoģiski veselu organizāciju, kā arī apgūs sistēmiskus modeļus, kas nosaka kolektīva pašattīstību, sadarbību un kopradi. Semināra mērķauditorija ir pieaugušo izglītības profesionāļi, seminārs ir bez maksas, un tam pieteikties var līdz 30. septembrim.  Detalizēta informācija par darba kārtību un pieteikšanos EPALE platformā: https://epale.ec.europa.eu/lv/content/aicinam-pieteikties-6-oktobra-seminaram-par-emocionalo-inteligenci-un-lideribu.

EPALE tiešsaistes konference, kurā tradicionāli piedalās pieaugušo izglītības profesionāļi no visām Eiropas valstīm, šogad pirmo reizi notiks tiešsaistē. Tas nozīmē, ka praktiski ikvienam, kas darbojas pieaugušo izglītības sfērā vai ir ieinteresēts mūžizglītībā, būs iespēja sekot līdzi paneļdiskusijām, piedalīties domu apmaiņā un ideju darbnīcās.

Konferences nosaukums “Veidojam pieaugušo izglītības nākotni Eiropā” raksturo tās mērķi: radīt kopīgu sarunu telpu pieaugušo izglītotājiem, ekspertiem, akadēmiskajam personālam un politikas veidotājiem, lai konkretizētu Eiropas pieaugušo izglītības nākotnes redzējumu, kas īpaši aktuāli neskaidrajā situācijā, ko rada Covid-19 izplatība. Neapšaubāmi pieaugušo izglītība ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kam jāpievērš uzmanība, lai mazinātu Covid-19 radītos sarežģījumus, pārvarētu ekonomisko lejupslīdi un nezaudētu pozitīvu nākotnes redzējumu.

Katra tiešsaistes konferences diena ir veltīta noteiktam tēmu lokam:

1. diena – Digitālās mācības un prasmes: kā vadīt pārmaiņas un pieņemt jauno;

2. diena – Spēku saliedēšana prasmju uzlabošanai mūžizglītībā: sadarbības veidošana starp ieinteresētajām pusēm;

3. diena – Sociālā iekļaušana un demokrātija: pārmaiņu iespējas.

Vairāk par konferences darba kārtību un iespējām reģistrēties EPALE platformā: https://epale.ec.europa.eu/lv/blog/epale-kopienas-konference-veidojam-pieauguso-izglitibas-nakotni-eiropa.

Pieaugušo izglītības elektroniskā platforma EPALE un ar to saistītās norises Latvijā tiek attīstītas Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI