DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Notiek ikgadējās diplomātu mācības par Latvijas ekonomikas atjaunošanas plānu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 16. septembrī attālinātā formātā norisinās ikgadējās mācības ekonomikas jautājumos ārvalstīs strādājošajiem Latvijas diplomātiem. Mācības organizētas, lai gūtu padziļinātu ieskatu par Latvijas ekonomiku un attīstības perspektīvām, veicinātu diplomātu un Latvijas uzņēmēju sadarbību ārvalstu tirgu apgūšanā un sadarbojoties uzņēmēju problēmsituāciju risināšanā, piedāvājot pieejamos atbalsta risinājumus.

Šā gada diplomātu mācību programmas galvenās tēmas ir Latvijas ekonomikas atveseļošana pēc Covid-19 un jautājumi, kas skar eksporta veicināšanu un investīciju piesaisti “jaunajā realitātē”.

Mācību dalībniekus uzrunās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs. Par Latvijas ekonomikas atveseļošanas stratēģiju un tās galvenajiem elementiem un virzieniem informēs Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko. Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns stāstīs par jauno ekosistēmu pieeju Latvijas tautsaimniecības nozaru attīstībā, investīciju piesaisti, paveikto Latvijas valsts tēla stratēģijas izstrādē, kā arī Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla reformu. Ar 5G attīstības progresu Latvijā un 5G partnerības platformu nākotnes sadarbībai Baltijas jūras reģionā diplomātus iepazīstinās VAS “Elektroniskie sakari” Attīstības un klientu vadības departamenta direktors un 5G Techritory programmas direktors Neils Kalniņš.

Latvijas diplomātu apmācības notiek ceturto gadu. Apmācībās piedalās 44 Latvijas diplomāti no vairāk nekā 30 pasaules valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI