DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvija piedāvā risinājumu koncentrēt un paātrināt Rail Baltica projekta īstenošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas valdība ir atbalstījusi Satiksmes ministrijas ieceri koncentrēt Rail Baltica projekta ieviešanas funkcijas trīs Baltijas valstu kopuzņēmumā “RB Rail”. Tādējādi tiks nodrošināta ātrāka, kvalitatīvāka un izmaksu ziņā efektīvāka projekta ieviešana Latvijā.

Šodien, 8. septembrī, valdība apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par Rail Baltica projekta ieviešanas modeļa Latvijā pilnveidi".

Jaunais projekta ieviešanas modelis paredz, ka par projektēšanas un būvniecības darbiem Latvijā būs atbildīgs viens uzņēmums – Baltijas valstu kopuzņēmums, akciju sabiedrība “RB Rail”. Projektēšanas un būvniecības funkciju koncentrācija vienā uzņēmumā nodrošinās skaidru atbildības sadalījumu, efektīvāku koordināciju un ātrāku projekta ieviešanu. Iecerēts modeļa ieviešanu īstenot līdz 2020. gada beigām. 

Pašlaik Rīgas Centrālās stacijas un starptautiskās lidostas “Rīga” staciju projektēšanas un būvniecības aktivitāšu īstenošanu Satiksmes ministrija ir deleģējusi SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas”; turpmāk šie pienākumi tiks deleģēti kopuzņēmumam, saglabājot visas uzņemtās līgumattiecības un turpinot visus iesāktos iepirkumus.

Rail Baltica ir pārrobežu projekts, līdz ar to izmaiņas Latvijas projekta ieviešanas modelī jāsaskaņo ar Igauniju un Lietuvu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI