DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vidzemē likumsargi dažu stundu laika aptur vairākus ātrumpārkāpējus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītās darba nedēļas izskaņā, 21. augustā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu policijas iecirkņa amatpersonas kopā ar Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas likumsargiem veica profilaktisko pārbaudi ceļu satiksmē Cēsu iecirkņa apkalpojamajā teritorijā. Pārbaudes laikā tika konstatēti vairāki autovadītāji, kas rupji pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, krietni pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Piektdienas, 21. augusta, pēcpusdienā likumsargi ap pulksten 13.20 Limbažu novadā, Umurgas pagastā uz autoceļa Umurga-Cēsis-Līvi (3. km), pamanīja un apturēja kādu steidzīgu automašīnas Renault Laguna vadītāju, kurš ārpus apdzīvotas vietas, pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h, vadīja savu spēkratu ar ātrumu 149 km/h.

Automašīnas Renault vadītājs paskaidroja, ka ātrumu pārsniedzis, jo iepriekš veicis priekšā braucošās automašīnas apdzīšanas manevru. Taču lieki piebilst, ka spēkrata vadītājs, kuru Renault vadītājs apdzina, arī pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – viņš brauca ar 129 km/h atļauto 90 km/h vietā.

Renault vadītājam piemērots administratīvais sods – naudas sods 48 nauda soda vienību apmērā, kas ir 240 eiro, tāpat piemērots transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegums uz trim mēnešiem.

Arī otrs steidzīgais autovadītājs, kurš tika apdzīts, nepalika nepamanīts. Likumsargi spēkrata vadītāju apturēja un viņam tika piemērots administratīvais sods – naudas sods 16 nauda soda vienību apmērā, kas ir 80 eiro.

Turpinot patrulēt tuvējā apkārtnē, policijas darbinieki ap pulksten 17.45 Priekuļu novadā, Priekuļu pagastā, uz autoceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši (30. km), fiksēja un apturēja kādu īpaši ātru motocikla Honda vadītāju, kurš ārpus apdzīvotas vietas, pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h, traucās ar savu spēkratu ar ātrumu 159 km/h.

Motocikla vadītājam par šo pārkāpumu piemērots administratīvais sods – naudas sods 72 nauda soda vienību apmērā, kas ir 360 eiro, un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem uz ceļa – ievērot atļauto braukšanas ātrumu un nebraukt agresīvi, jo ikviens transportlīdzekļa vadītājs ir atbildīgs par to, lai uz ceļa pats un apkārtējie satiksmes dalībnieki justos droši.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI