DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar Saūda Arābijas ārlietu ministru pārrunā globālo atbildību par klimata situāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Jūrmalas rezidencē tikās ar Saūda Arābijas ārlietu ministru Viņa Augstību princi Faisalu bin Farhānu Āl Saūdu (H. H. Prince Faisal bin Farhan Al Saud), kurš ieradies savā pirmajā vizītē Latvijā.

“Latvija ir ļoti skaista zeme, un man ir patiess gandarījums par to, ka par spīti sarežģītajam pandēmijas laikam man ir iespēja būt Latvijā un paplašināt sadarbību starp mūsu valstīm,” sacīja Viņa Augstība princis Faisals bin Farhāns Āl Saūds.

Abas puses bija vienisprātis, ka ir potenciāls izvērst sadarbību digitālo pakalpojumu, pētniecības, farmācijas un citās nozarēs, kā arī dialogu starptautisko organizāciju ietvaros.

Īpašu uzmanību Egils Levits un Viņa Augstība princis Faisals bin Farhāns Āl Saūds pievērsa ANO dienaskārtībai, tai skaitā klimata jautājumiem. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija globālo atbildību par klimata situāciju uzskata par ļoti būtisku un aktīvi iesaistās šajā tematā gan ANO, gan Eiropas Zaļā kursa ietvaros. Saūda Arābijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka viņa valsts savas attīstības vīzijā ‘2030 lielu vērību piešķīrusi ekonomikas diversifikācijai un atjaunojamo resursu tematikai un arī aktīvi atbalsta ANO klimata iniciatīvas.

Tikšanās laikā abas puses apspriedās par situāciju Tuvajos Austrumos un Saūda Arābijas redzējumu uz stabilitātes garantēšanu reģionā. Tāpat Viņa Augstība princis Faisals bin Farhāns Āl Saūds informēja par sava reģiona valstu cīņu ar vīrusu COVID-19.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI