DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klāt LVM Meža ekspedīcijas - aicinām pieteikties 6. klases!

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Tā kā jauno mācību gadu skolas plāno atsākt klātienē, arī AS “Latvijas valsts meži” (LVM) septembrī piedāvās 6. klasēm izzināt mežu mācību pārgājienos brīvā dabā jeb LVM Meža ekspedīcijās. Pieteikšanās noritēs no 10. – 25. augustam un skolas varēs izvēlēties uz kuru no astoņiem Latvijas valsts mežu reģioniem doties.

Ekspedīciju saturs veidots atbilstoši kompetenču pieejai un jaunajam izglītības saturam dabaszinātnēs, turklāt sniedz skolotājiem iespēju vadīt mācību procesu ārpus telpām, kur iespējams nodrošināt aktuālo divu metru distanci. Pieteikšanās anketa no 10. augusta būs pieejama vietnē www.lvm.lv/ekspedicija. Kopumā plānotas 320 ekspedīcijas pie lielākajām pilsētām astoņos Latvijas reģionos, kas notiks visa septembra garumā.

Pasākums ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots. Zemāk redzami 2020. gadā plānoto ekspedīciju norises datumi, kuros skolas var pieteikt savu dalību. Skolai jāiesniedz viens pieteikums par visām klasēm, kas vēlas piedalīties ekspedīcijā.

15., 17., 22., 24., 29. septembris

Valmiera (Austrumvidzeme, Velēnas maršruts)

9., 10., 16., 17., 24. septembris

Rīga (Rietumvidzeme, Vangažu maršruts)

8., 9., 10., 17., 18. septembris

Rēzekne (Ziemeļlatgale, Taudejāņu maršruts)

9., 11., 15., 17., 23. septembris

Daugavpils (Dienvidlatgale, Kalupes maršruts)

8., 10., 15., 17., 22. septembris

Rīga (Vidusdaugava, Tomes maršruts)

4., 10., 15., 18., 24. septembris

Jelgava (Zemgale, Tīreļu maršruts) 

4., 9., 17., 23., 30. septembris

Ventspils (Ziemeļkurzeme, Popes maršruts)

8., 10., 11., 15., 17. septembris

Liepāja (Dienvidkurzeme, Kalvenes maršruts)

 PAPILDU INFORMĀCIJA UN PIETEIKUMA ANKETA   

LVM Meža ekspedīcijas ir unikāla iespēja 6. klasēm apgūt dabaszinības mežā kopīga piedzīvojuma veidā. Tās rosina skolēnus saprast, kā dabaszinībās iegūtās zināšanas ir izmantojamas ikdienas dzīvē, pašiem veicot praktiskus uzdevumus, kā arī veido izpratni par mežu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Meža ekspedīcijas septembrī 6. klasēm norisinās jau ceturto gadu un tajās ik gadu piedalās aptuveni 6000 skolēnu. Visu mācību gadu Latvijas valsts mežu ekspedīcijās 6. klasēm ir iespēja doties arī uz trīs pastāvīgajiem LVM Meža ekspedīciju poligoniem  Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, LVM Kalsnavas arborētumā un LVM Vijciema čiekurkaltē, iepriekš individuāli saskaņojot ekspedīcijas laiku šo objektu informācijas centros. Pirms došanās uz mežu klasei nepieciešams apgūt skolā vienu mācību stundu par meža daudzveidīgo nozīmi.

Meža ekspedīcijās doties aicina AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru, LVMI "Silava" un AS “Latvijas Finieris”, SIA “Husqvarna” un biedrību “Zaļās mājas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI