DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. augustā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Deviņi politiskie spēki iztērējuši vismaz pusi no limitētajiem aģitācijas izdevumiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopoto informāciju neviena no politiskajām partijām vai to apvienībām, kā arī ar tām nesaistītā persona priekšvēlēšanu aģitācijai nav pārsniegusi limitēto izdevumu apmēru.

Atbilstoši KNAB iesniegtajiem paziņojumiem saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu telpās un publiskās vietās, televīzijā, radio, preses izdevumos, internetā, sociālajos tīklos, kā arī līdzekļu izlietošanu labdarībai, politiskās partijas līdz š.g. 5. augustam ir noslēgušas līgumus kopumā par 1 116 537,19 eiro.

Pašlaik KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz šim visaktīvāk priekšvēlēšanu aģitācijai finansējumu tērēs partija “Gods kalpot Rīgai”, Jaunā konservatīvā partija un politiskā partija “KPV LV”.

KNAB atgādina, ka līdz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām partijām ir noteikts limits, cik finanšu līdzekļus tās drīkst izlietot reklāmu izvietošanai, labdarībai un tamlīdzīgiem pasākumiem. Katra partija šiem mērķiem drīkst izlietot ne vairāk kā 171 706,89 eiro. Savukārt ar partijām nesaistītās personas aģitācijas tēriņu slieksnis nedrīkst pārsniegt 6450 eiro.

KNAB turpina aktīvi sekot līdzi norisēm publiskajā telpā līdz pat Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienai, kas ir 29. augusts. Tostarp KNAB seko līdzi, vai netiek pieļauti kādi pārkāpumi, piemēram, pārsniegts tēriņu limits vai kādi izdevumi nav iekļauti kopējā izdevumu sarakstā, kā arī, vai nenotiek iespējama slēptā aģitācija.

KNAB aicina iedzīvotājus ziņot par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, t.sk. slēptās aģitācijas gadījumiem saistībā ar partiju veiktajām vai organizētajām vēlēšanu kampaņām. To iespējams darīt bezmaksas lietotnē “Ziņo KNAB!”, pa KNAB diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80002070 vai rakstiski uz biroja e-pasta adresi knab@knab.gov.lv.

https://infogram.com/partiju-deklaretie-izdevumi-pirms-rd-velesanam-1h7v4pgymox84k0

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI