DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atklās Kristīnes Kutepovas gleznu izstādi “Apziņas fiksācijas”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras muzeja Izstāžu namā 24.jūlijā plkst.12.00 tiks atklāta mākslinieces Kristīnes Kutepovas gleznu izstāde “Apziņas fiksācijas”.

Prātā uzburtā pasaule, augusta debesis, upmalas skaistums un savaldītas nejaušības. Izstāde “Apziņas fiksācijas” apvieno gan abstrakcijas, gan pasakainu realitāti. Gleznas tapušas ilgākā laika periodā, un daļa darbu bija redzami gada sākumā vērienīgā izstādē “Redzējumi” Rīgas Mākslas telpā. Darbu kolekcijas būtība ir ļaušanās iekšējo impulsu vadītiem procesiem mākslas radīšanas brīdī. Ieraugāmas atsevišķas sērijas, kuras stāsta par dabu, gaismas un tumsas cīņu, cilvēciskām attiecībām. Mirkli pirms tiek izteikts nodoms gleznot, ņemtas pilošas otas, iemērktas dažādās košās akrila krāsās, un sākas process – klusums, tad pirmo impulsu vadīta darbība – tā sākas “Apziņas fiksācija”. Krāsaini, dzīvespriecīgi, gleznieciski laukumi mijas un kombinējas ar grafiskiem tēliem. Brīva ļaušanās apziņas impulsiem, neierobežota vaļa fantāzijai, neskaitāmi tehniskie eksperimenti, to savstarpējā komunikācija gleznās, tas viss raksturo izstādi “Apziņas fiksācijas”.

Izstādes atklāšanā būs iespēja baudīt Artūra Kutepova muzikālās kompozīcijas. Mūzika ir pastāvīga mākslinieces iedvesmotāja gleznu radīšanas brīžos, un tā ierakstā skanēs visu izstādes laiku, vēl vairāk mudinot izjust citādo realitāti. Izstāde apskatāma līdz 5.septembrim.

Kristīne Kutepova (1982) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības bakalaura (2017) un maģistra studiju programmas (2019). Māksliniece kopš 2014.gada rīko personālizstādes, piedalījusies dažādās grupas izstādēs, arī starptautiskos  projektos Itālijā un Vācijā.

Aicinot izzināt pilsētas vēsturi un mākslas piedāvājumu, no 23. līdz 26.jūlijam Valmieras muzejs piedāvā bezmaksas apmeklējumu muzeja pastāvīgajās ekspozīcijās un izstādēs. Muzejs darba laiks: 23.jūlijā plkst.10.00–17.00, 24.jūlijā plkst.12.00–20.00, 25.jūlijā plkst.10.00–17.00 un 26.jūlijā plkst.10.00–15.00.

Valmieras 737.dzimšanas dienas lidojuma programma šeit: https://www.valmiera.lv/lv/jaunumi/valmiera_gatavi_paceltie/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI