DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijas ekonomikas atveseļošanai ir nepieciešams stratēģisks finanšu atbalsts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

oto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar ALTUM vadītāju Reini Bērziņu. Sarunā tika pārrunāta ALTUM loma Latvijas ekonomikas attīstībā, kā arī sniegtais finanšu atbalsts uzņēmējiem Covid-19 seku pārvarēšanai, kā arī jaunā fonda izveide ieguldījumiem krīzes skartajos, lielajos Latvijas uzņēmumos.

Īpaši tika pārrunāta ALTUM “zaļo aizdevumu” programma un nesen atbalstītais projekts elektromašīnu iegādei, kas veicina izmešu samazināšanu Latvijas transporta sektorā. E. Levits sarunā uzsvēra, ka “Latvijas ekonomikas atveseļošanai un tās zaļā kursa attīstībai ir nepieciešams stabils, stratēģisks un mērķtiecīgs finanšu atbalsts ilgtspējīgiem uzņēmumiem, tādēļ ALTUM darbībai ir īpaša nozīme Latvijas finanšu ekosistēmā”.

Runājot par iesaisti starptautiskos projektos, abas puses apsprieda ALTUM darbību Trīs jūru valstu iniciatīvas fondā, kurā Latvijas valdība ir nolēmusi ieguldīt 20 miljonu eiro infrastruktūras projektu attīstībai. Valsts prezidents no 19. līdz 20. oktobrim pārstāvēs Latviju Trīs jūru iniciatīvas galotņu sanāksmē, kas šogad notiks Tallinā, Igaunijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI