DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Eiropas Cilvēktiesību tiesa izbeidz tiesvedību starpvalstu lietā "Latvija pret Dāniju"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (turpmāk – Tiesa) ir pieņēmusi galīgo nolēmumu starpvalstu lietā Latvijas Republika pret Dānijas Karalisti, svītrojot lietu no Tiesā izskatāmo lietu saraksta, jo sūdzības pamatā esošais strīds ir atrisināts.

2020.gada 19.februārī Latvija saskaņā ar Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 33.pantu vērsās Tiesā ar pieteikumu pret Dānijas Karalisti saistībā ar Latvijas valstspiederīgās Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai. 2020.gada 20.februārī Dānijas tiesa atcēla Kristīnes Misānes izdošanu uz Dienvidāfrikas Republiku un nolēma nodot viņu Latvijai, pamatojoties uz Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras izdoto Eiropas apcietinājuma lēmumu. 2020.gada 3.martā Kristīne Misāne tika nogādāta Latvijā. Ņemot vērā, ka pēc Kristīnes Misānes nodošanas Latvijai bija zudis risks, ka viņa varētu tikt izdota Dienvidāfrikas Republikai, Latvija vērsās Tiesā ar lūgumu svītrot lietu no Tiesā izskatāmo lietu saraksta, jo strīds starp Latviju un Dāniju bija atrisināts.

Tiesas lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Pilns 2020. gada 9.jūlija Tiesas lēmuma teksts angļu valodā ir pieejams Tiesas tiešsaistes vietnē. Lai atrastu spriedumu, Tiesas datu bāzes izvērstās meklēšanas sadaļā (ADVANCED SEARCH) jāievada iesnieguma numurs (9717/20) un nolēmuma pasludināšanas datums (09/07/2020).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI