DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 17 ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18. jūnija plkst. 6.30 līdz 19. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 53 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp divus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet vēl 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspili, kur, kā liecināja saņemtā informācija, piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums un vienā no dzīvokļiem dzirdams dūmu detektora skaņas signāls. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī, no kura nāca dūmi un konstatēja, ka uz plīts atrodas bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. No blakus esošajiem dzīvokļiem tika evakuēti trīs cilvēki. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 13.29.

Plkst. 14.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Jelgavu, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg elektrības vadi 0,5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas septiņi cilvēki. Plkst. 15.20 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 17.24 tika saņemts izsaukums uz Rēzekni, kur daudzdzīvokļu mājā dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un iekšā, iespējams, atrodas cilvēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no otrā stāva dzīvokļa loga nāk dūmi un dzīvoklī uz plīts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 17.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Lai novērstu iespējamās traģiskās sekas ugunsgrēkiem, kas izceļas virtuvē VUGD aicina arī citus iedzīvotājus savus mājokļus aprīkot ar dūmu detektoru, kas, līdzīgi kā izsaukumā Rēzeknē, savlaicīgi brīdinās par sadūmojumu, un virtuvē novietot ugunsdzēsības pārklāju, ar kuru ātri un viegli var nosegt degošo trauku, tādējādi noslēdzot skābekļa piekļuvi un apslāpējot degšanu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, meža zemsedze, koks, riepas un automašīnas rezerves daļas, divas vieglās automašīnas, bet trīs gadījumos elektrības vadi.

Vakar Kokneses novadā no ūdenstilpes tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots NMPD mediķiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI