DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks diskusiju seminārs "Kvalitatīva izglītība visiem – pamats sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

18. jūnijā Jaunpilī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) un Jaunpils novada pašvaldība rīko diskusiju semināru “Kvalitatīva izglītība visiem – pamats sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai”, kas tiek organizēts projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs 2” ietvaros.

Diskusiju seminārs šoreiz tiek veltīts ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķim nr. 4 – Kvalitatīva izglītība. Uz kvalitatīvas izglītības jēdzienu kā pamatu sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai diskusiju seminārā skatīsimies gan no izglītības nozares profesionāļu puses, gan citu nozaru ekspertu viedokļa, un  dalīsies ar labās prakses piemēriem, mudinot uz jaunām aktivitātēm un sadarbības iespējām kvalitatīvas izglītības daudzveidošanā vietējā un nacionālā līmenī.

No plkst. 11:00 līdz 14:00 diskusiju semināram varēs sekot līdzi tiešsaistē LPS You Tube kanālā.

Par modernu, mūsdienīgu izglītību Covid-19 paātrinājumā stāstīs Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Dr.philol.. LPS vecākais padomnieks Māris Pūķis, Dr.phys.,Dr.oec.,  diskusiju seminārā runās par kvalitatīvu izglītību kā pamatu sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai. Par Vienlīdzīgi kvalitatīvu izglītības ieguves iespējam Latvijā OECD PISA skatījumā informēs Latvijas Universitātes pārstāvji, savukārt ar tēmu - nākotnes izaicinājumi pedagogu  darba dzīves paaugstināšanai pēc attālinātā mācību procesa īstenošanas stāstīs Inga Vanaga, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja. Limbažu novada ģimnāzijas direktore Gunta Lāce, Dr. math., stāstīs par skolotāju lomu mainīgajā mācību situācijā, un vēl citas saistošas tēmas plānots skatīt un diskutēt seminārā. Sīkāku informāciju skatīt darba kārtībā šeit.  

Izglītības kvalitāte nav abstrakta, bet ir cieši saistīta ar mūsu valsts un katras administratīvās teritorijas izaugsmes potenciālu. Valstij nepieciešama kvalitatīva izglītības sistēma un sabiedrības izpratne par tautsaimniecības likumsakarībām. Ja valsts stratēģiskais ekonomiskās politikas mērķis joprojām ir labklājības līmeņa celšana, tad nav cita veida, kā to sasniegt, tikai un vienīgi ar augstas pievienotās vērtības produktu (preču un pakalpojumu) ražošanu. Šādus produktus var izveidot un attīstīt tikai augsti kvalificēti un izglītoti cilvēki.

Kvalitatīva izglītība ir visu iesaistīto pušu – valsts, izglītības iestādes dibinātāja vai īpašnieka, vecāku un pašu izglītojamo – atbildība. Savās aktivitātēs un idejās sabiedrībai nepieciešams sekmēt iekļaujošu un kvalitatīvu izglītību, kā arī svarīgi dalīties ne tikai ar saviem kolēģiem Latvijā, bet arī sadarbības partneriem citās valstīs, lai kopīgi veicinātu Apvienoto Nāciju Organizācijas izglītībai veltītā ilgtspējīgas attīstības mērķa īstenošanu un labklājības veicināšanu pasaulē.

Seminārs notiek Eiropas Komisijas līdzfinansētā projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” ietvaros.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI