DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju vadības pārrunā Covid-19 pandēmijas ietekmi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 12. jūnijā Kaelases ciemā (Pērnavas apriņķī) norisinājās piektais Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju neformālais seminārs, kurā notika Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča un Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Reinsalu (Urmas Reinsalu) divpusējā tikšanās, kā arī abu ministriju vadību diskusijas par reģionālajām un starptautiskajām aktualitātēm.

Ārlietu ministri atzīmēja Latvijas un Igaunijas sekmīgo sadarbību Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanā, kā arī uzsvēra nepieciešamību turpmāk saglabāt ciešu koordināciju, domājot par turpmākajiem soļiem divpusēji, Eiropas Savienības (ES) un plašākā starptautiskajā kontekstā.

Seminārā tika pievērsta uzmanība jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19 pandēmijas ietekmi uz transatlantiskajām attiecībām, drošību Baltijas jūras reģionā, Krieviju, Ķīnu, daudzpusējiem jautājumiem starptautisko organizāciju kontekstā un ES darbakārtību. Diskusiju laikā tika atzīmēts, ka Covid-19 pandēmija nenoliedzami ir ietekmējusi starptautisko procesu attīstību un ka tas ir licis valstīm strauji pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Vienlaikus tika uzsvērts, ka Covid-19 pandēmija ir bijusi mācība, kā labāk un efektīvāk cīnīties pret līdzīgām krīzēm nākotnē. 

Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju neformālais seminārs notiek piekto reizi. Seminārs tiek organizēts katru gadu pēc rotācijas principa Latvijā vai Igaunijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI