DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
12. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Četri koncerti piektdienu vakaros Kuldīgas Vecpilsētas koncertzālē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kuldīgas Vecpilsētas koncertzāle četros piektdienu vakaros piedāvās baudīt izcilu mūziku jaunā brīvdabas pasākumu norises vietā, kas uz laiku izveidota Kalna ielas 6 pagalmā. Koncertus būs iespēja klausīties ierobežotam klausītāju skaitam atbilstoši pulcēšanās noteikumiem. Pasākumus rīko Kuldīgas novada pašvaldība.

19. jūnijā 19.00 uzstāsies Elza Rozentāle un etnodžeza grupa “Bur mani”. Grupā “Bur mani” apvienojušies četri spēcīgi un populāri mūziķi – Elza Rozentāle (vokāls), Kaspars Kurdeko (perkusijas), Toms Poišs (kontrabass) un Kaspars Vizulis (ģitāra). Koncertprogrammā iekļautas grupas oriģinālkompozīcijas ar latviešu dainu vārdiem, savukārt skanējums ir mūsdienīgi spēcīgs un dzīvs – tradicionālās latviešu dziedāšanas un pasaules ritmiskās mūzikas vokālo manieru apvienojums ar bungu, perkusiju un kontrabasa ritmiskām skaņām, elektriskās ģitāras plašumu un bezgalīgajām sintezatoru elektroniskajām iespējām.

26. jūnijā 19.00 viesosies Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš un Edgars Kārklis ar programmu “Dziesmu stāsti”. Koncertā skanēs latviešu tautasdziesmas mūziķu apdarē, Imanta Kalniņa kompozīcijas, dziesmas no muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” un grupas “Autobuss debesīs” repertuāra. “Katrai dziesmai ir savs stāsts un ceļš, kā tā nonākusi pie mums. Šie stāsti sākas ar bērnību, ģimenes godiem, kur dziesma ir skanējusi un veidojusi mūsu izpratni par pasauli un vērtībām. Mūzika, dziesmas latviešu un latgaliešu valodās ir arī mūsu stāsts šodien. Tā ir mūsu pagātne, tagadne un nākotne, kamēr to dziedāsim, stāstīsim un radīsim.”

3. jūlijā 19.00 muzicēs Valters Pūce (čells) un Dainis Tenis (klavieres) ar programmu “Bez elektrības!” Muzikālo programmu “Bez elektrības!” piedāvā pazīstamās grupas DAGAMBA mūziķi Valters Pūce un Dainis Tenis, kas sola atgriešanos pie pirmavota – klasiskās mūzikas pamatiem, tie būs skaņdarbi oriģinālā skanējumā, pieklusinātāk, akustiskāk un intīmāk. Vakars ar klasiskās un populārās mūzikas hitiem čellu un klavieru skanējumā.

10. jūlijā 19.00 koncertēs Evija Vēbere (balss un elektronika) un Toms Mikāls (taustiņinstrumenti). Koncertprogrammā “Viņi Dzīvoja” klausītajiem tiks piedāvātas vēl nedzirdētās aranžijas kompozīcijām, kuras rakstītas Evijas Vēberes albumam “Sirdsbūt”. Ieraksts atzīts par 2019. gada alternatīvās un indie mūzikas labāko albumu mūzikas ierakstu gada balvā “Zelta Mikrofons”. Vecpilsētas koncertzālē būs dzirdami arī pirmatskaņojumi no gaidāmā otrā Evijas Vēberes solo albuma. Vakars tiks ievīts sirsnīgās melodijās un krāsainā improvizācijā. Abi mūziķi ir studējuši improvizāciju Prinča Klausa konservatorijā Nīderlandē un šobrīd ir vieni no aktuālākajiem mūziķiem uz Latvijas mūzikas skatuves.

Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv un “Biļešu paradīze” kasēs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI