DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ar izrādi “Mana Magadana” Latvijas Okupācijas muzejs atkal tiks atvērts apmeklētājiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas priekšvakarā Latvijas Okupācijas muzejs 2020. gada 12. jūnijā plkst. 11.00 atkal vērs durvis apmeklētājiem, piedāvājot individuāli vai nelielās grupās apskatīt pagaidu ekspozīciju Raiņa bulvāri 7.

Atvēršanas dienā muzejā notiks aktiera un režisora Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana”, kurā viņš atklāj uz Sibīriju izsūtīto vecāku dzīvesstāstus, paša bērnības atmiņas un atgriešanos Magadanā kopā ar režisori Dzintru Geku. Lai nodrošinātu skatītāju drošību un LR Kultūras ministrijas rīkojuma jeb t.s. sanitārā protokola izpildi, izrādi varēs noskatīties 30 cilvēki. Muzejs kā pateicību šo iespēju dāvinās cilvēkiem, kuri pēdējā laikā nodevuši muzeja krājumā piemiņas lietas vai snieguši video liecības.

Arī citu apmeklētāju uzņemšanā Okupācijas muzejs ir ieviesis būtiskus drošības pasākumus. Ierastā septiņu dienu darba laika vietā muzejs pagaidām būs atvērts no otrdienas līdz sestdienai laikā no plkst. 11.00 līdz 15.00. Paredzēts, ka muzejā vienlaikus nevarēs atrasties vairāk par 25 apmeklētājiem, bet gidu vadītajās ekskursijās latviešu, angļu un krievu valodā varēs piedalīties ne vairāk kā 4 cilvēki.

Līdzīgi kā citi Latvijas muzeji, arī Okupācijas muzejs iesaistījies Latvijas muzeju biedrības iniciētajā kopējā informatīvajā kampaņā #TiekamiesTagad, kuras ietvaros muzeja telpās tiks izvietoti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas aicina apmeklētājus rūpēties par sev un apkārtējiem drošu muzeja apmeklējumu. Tāpat muzejs veiks sanitārajā protokolā noteiktos telpu dezinfekcijas pasākumus un nodrošinās apmeklētājus ar roku dezinfekcijas līdzekļiem.

Ņemot vērā izmaiņas apmeklētāju plūsmā, muzejs izstrādājis elastīgāku cenu politiku. Ekskursija gida vadībā vienam cilvēkam maksās 5 EUR, bet ģimenes vai vienas mājsaimniecības locekļi grupas biļeti varēs iegādāt par 10 EUR. Individuāliem apmeklētājiem ieeja muzejā joprojām būs par ziedojumu.

Plānojot viesošanos Okupācijas muzejā, apmeklētāji aicināti iepazīties ar aktuālo informāciju vietnē www.okupacijasmuzejs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI