DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide
2
2

J. Pūce: VARAM rada iespēju parakstīt dokumentus sistēmā Namejs arī viedtālrunī

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) radījusi iespēju dokumentu vadības sistēmā “Namejs”  ātri un ērti parakstīt dokumentus arī viedtālrunī, izmantojot eParaksts mobile. Projekts īstenots sadarbībā ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centru un AS RiX Technologies.

Nodrošinot dokumentu vadības sistēmā Namejs iespēju parakstīties ar drošu elektronisko parakstu arī viedtālrunī, Namejs ir kļuvis par pirmo dokumentu vadības sistēmu Latvijā un Eiropas Savienībā, kur tas ir iespējams.

eParaksts mobile dokumentu vadības sistēmā “Namejs” pilnveidos darba efektivitāti, kā arī nodrošinās iespējas valsts pārvaldes iestāžu un privātā sektora darbiniekiem, kas izmanto konkrēto dokumentu vadības sistēmu, droši un ērti veikt darbu arī attālināti, neatrodoties birojā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!): “Ministrija kopā ar padotības iestādēm ir būtisks dokumentu vadības sistēmas Namejs lietotājs. Esam lepni, ka vienlaikus ar e-pārvaldes un digitālās transformācijas politikas attīstības vadību nacionālā mērogā esam snieguši savu ieguldījumu arī valsts un privātā sektora digitālās transformācijas tehnoloģiskās vides risinājumu attīstībā, papildinot dokumentu vadības sistēmu Namejs ar iespēju pilnvērtīgi izmantot visiem Latvijas iedzīvotājiem pieejamo valsts nodrošināto elektroniskās identifikācijas rīku komplektu (eID un eParaksts mobile). Šis piemērs rāda, ka Latvijā pateicoties vienotai digitālas transformācijas politikai ir iespējams katram sabiedrības dalībniekam piedalīties mūsu valsts pārvaldes, ekonomikas un sabiedrības modernizācijā un kopīgi veidot Latviju par digitālu sabiedrību.”

Ministrijā, tās pašvaldības iestādēs, kā arī plānošanas reģionos pašlaik ir iespējams dokumentus elektroniski parakstīt arī viedtālrunī. Ministrija aicina šo iespēju izmantot arī pārējām valsts pārvaldes iestādēm, kuras ikdienā izmanto dokumentu vadības sistēmu Namejs.

Nameju lieto ap 30 000 lietotāju un ap 5 400 mākoņpakalpojumu lietotāju, to skaitā ministrijas un pašvaldības, uzņēmumi, augstskolas un tehnikumi, kā arī slimnīcas. Sniedzot iespēju dokumentu apriti veikt drošā elektroniskā veidā, ikdienas pienākumu pildīšana kļūst ne tikai efektīvāka, bet arī dabai draudzīgāka – zūdot nepieciešamībai dokumentus drukāt.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI