DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodod krimināllietu par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020.gada 21.maijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļa pieprasīšanu un pieprasītā kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona. Lietu izmeklēja Iekšējās drošības birojs.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai tiek apsūdzēta bijusī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektore. Viņa tiek apsūdzēta par to, ka, būdama procesa virzītāja, vairāku tikšanos laikā pirmstiesas procesā noskaidrotai personai, kura citā uz to brīdi viņas lietvedībā esošā kriminālprocesā atzīta par aizdomās turēto, pieprasīja kukuli 1000 EUR apmērā. Tas tika pieprasīts, lai procesa virzītāja pieņemtu personai labvēlīgu, bet nelikumīgu lēmumu par  kriminālprocesa turpmāko virzību. Pēc tam valsts amatpersona, rīkojoties apzināti un mērķtiecīgi, pieņēma iepriekš pieprasīto kukuli – naudu 1000 EUR apmērā.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 320.panta trešajā daļā paredzētā sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI