DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klajā nākusi "Lielā Latvijas sēņu grāmata"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sēņotgribētāju un dabā gājēju priekam klajā nākusi Latvijas Dabas muzeja mikoloģes Initas Dānieles un Diānas Meieres veidotā “Lielā Latvijas sēņu grāmata”, kurā apkopoti vairāk nekā 730 sēņu sugu apraksti ar fotogrāfijām. Vērienīgā izdevuma lappusēs atrodama arī AS “Latvijas valsts meži” Ziemeļkurzemes reģiona plānotājas atrastās sēnes attēls, kas bija pirmais Pterula multifida atradums Latvijā.

Nav noslēpums, ka latvieši ir aktīvākie sēņotāji Eiropā, tāpēc šo apjomīgo grāmatu novērtēs ne vien sēņotāji, bet arī dabas vērotāji un fotogrāfi. Turklāt izdevums būs noderīgs arī tiem lasītājiem, kuru nodarbošanās ikdienā saistīta ar dabas daudzveidības izpēti, piemēram, biologiem un mežiniekiem. Grāmatā īsi aplūkota sēņu vieta dabā, to uzbūve, ekoloģija, izmantošana un skaidroti sēņu aprakstos lietotie termini.

“Lielā Latvijas sēņu grāmata” atrodama ne vien grāmatu veikalu plauktos, bet arī Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1. Zvanot Latvijas valsts mežu vēstniecības konsultantēm pa tālruni 23280001 vai rakstot vestnieciba@lvm.lv, var vienoties par vēstniecības apmeklējumu klātienē, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumums, kā arī saņemt konsultāciju par LVM kokaudzētavu stādu saņemšanu, stādīšanas procesu, kopšanu un citu noderīgu informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI