DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iepazīsti Valmieras arhitektūru!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras muzejs kopā ar Valmieras pilsētas galveno arhitekti Zandu Lapsu aicina doties virtuālā ekskursijā, uzzinot stāstus par Valmieru, arhitektūras stiliem, likumiem un būvelementiem dažādos laikos. Sākot ar 17.aprīli, katru piektdienu pie interesentiem dosies jauns stāsts, to atrast varēs Valmieras muzeja mājaslapā valmierasmuzejs.lv un Facebook lapā.

“Katrai pilsētai ir sava seja. Tā veidojusies vairāku gadsimtu gaitā. Redzamākos vaibstus tajā ievelk arhitektūra: ēkas, tilti, ielu tīkls, infrastruktūras elementi, parku ainava un mākslinieciski dizaina objekti. Pilsētas ainava turpina veidoties nepārtraukti. Kādas ēkas vēstures gaitā pakāpeniski izzudušas. Lielu postu nodarīja Otrais pasaules karš, kad tika izpostīts Valmieras blīvi apbūvētais centrs. Mainījusies visa vecpilsētas ainava – no  Valmieras mūra pils saglabājušās vien atsevišķas daļas, bet tās iekšpagalmā 18.-21.gadsimtos parādījušās jaunas ēkas. Ielām, kas no centra aizved uz visām pilsētas pusēm, izteikti mainījusies apbūve pēdējos 150 gados. Gaujas krastos vairs neatrast pagājušā gadsimta sākuma panorāmā redzamās būves. Šodien arī tā ir vēsture ar pārsteidzošiem stāstiem un faktiem,” virtuālajā ekskursijā aicina doties Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Valmiera attīstās strauji, top jaunas ielas, būvētas ēkas, veidotas ainaviskas vietas, tāpēc virtuālā ekskursijā būs iespēja uzzināt ne tikai par vēsturiskiem notikumiem, bet arī par to, kas arhitektūrā svarīgi mūsdienās un kā sadzīvo senie un mūsdienu  pilsētvides stāsti.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI