DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ar pasažieru gaisa kuģiem atļauts pārvadāt medicīnas preces

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai nodrošinātu nepieciešamo medicīnas preču pārvadāšanu, ievērojot aviācijā noteiktās drošuma prasības, valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) divām Latvijas lidsabiedrībām šonedēļ ir izsniegusi ilgtermiņa atļaujas kravu pārvadājumiem pasažieru salonā.

kuģi kravu pārvadājumiem. Izsniegtās atļaujas ir derīgas no 2020. gada 8. aprīļa līdz 2020. gada 6. novembrim.

“Šajā sarežģītajā laikā aviācijas industrijai ir jābūt gatavai pielāgoties arvien jauniem izaicinājumiem, vienlaikus neaizmirstot par lidojumu drošumu, kas aviācijas nozarē vienmēr ir bijusi un būs pirmajā vietā. Brīdī, kad pasažieru gaisa kuģi netiek izmantoti to tiešajiem mērķiem, bet kravu lidmašīnas nespēj apkalpot visus pieprasījumus pēc kravu pārvadājumiem, industrija un uzraugošās iestādes ir atradušas ārkārtas situācijai atbilstošāko un drošāko risinājumu,” norāda CAA direktors Māris Gorodcovs.

Sakarā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību ir pieaudzis pieprasījums pēc medicīniskā aprīkojuma un individuāliem personu aizsardzības līdzekļiem, ko nespēj nodrošināt vietējie piegādātāji, tādēļ strauji ir pieaugusi nepieciešamība nogādāt šos līdzekļus iespējami ātrākā veidā.

Līdzīgi visā Eiropā ir pieaudzis pieprasījums pēc medicīnisko preču kravu pārvadājumiem, būtiski pieaugot kravu lidmašīnu noslogojumam. Kravas gaisa kuģu nepieejamība varēja novest pie situācijas, ka valstīm nebūtu iespēju operatīvi nodrošināt visas nepieciešamās medicīnas preces. Reaģējot uz problēmu, Eiropas līmenī steidzami ir izstrādātas vadlīnijas, kā arī noteiktas papildu prasības, kas jāievēro lidsabiedrībām, lai tās pasažieru lidmašīnas varētu izmantot kravu pārvadājumiem. Jānorāda, ka ar pasažieru pārvadājumiem paredzētajiem gaisa kuģiem ir atļauts pārvadāt tikai medicīniska rakstura preces.

Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” šodien veica otro īpašo kravas lidojumu, lai no Ķīnas atgādātu aptuveni miljonu sejas masku, pamatojoties uz izsniegto ilgtermiņa atļauju. Iepriekš lidsabiedrība veica lidojumu no Ķīnas, atgādājot uz Latviju nepieciešamās medicīnas preces, pamatojoties uz CAA izsniegtu vienreizējo atļauju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI