DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
2
2

Kas un par ko atbild dzīvojamo māju pārvaldīšanā – JURISTA VĀRDA tematiskais laidiens

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jaunākais, 7. aprīļa, žurnāla “Jurista Vārds” laidiens tapis, redakcijai sadarbojoties ar Senāta Civillietu departamentu. Vairāku autoru rakstos tiek analizētas nesenā un ļoti būtiskā Senāta Civillietu departamenta sprieduma lietā Nr. SKC-109/2019 atziņas un ietekme uz turpmākajām dzīvokļu īpašnieku un pārvaldnieku attiecībām, mainot līdzšinējo izpratni.

2020. gada 7. aprīļa “Jurista Vārds” elektroniski pieejams šeit: https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12251

Sprieduma būtisko ietekmi uz dzīvojamo māju pārvaldīšanu normatīvā regulējuma turpmāku piemērošanu skaidro Civillietu departamenta zinātniski analītiskais padomnieks Rihards Gulbis, savukārt par dzīvojamo māju uzturēšanas, tās vērtību saglabāšanas un palielināšanas aspektiem savu viedokli pauž Tieslietu ministrijas Civiltiesību departamenta direktore Dagnija Palčevska.

Secinājumus par komunālo pakalpojumu sniedzēju attieksmi, ievērojot jaunāko judikatūru, ar ko tiek mainīta līdzšinējā pieeja dzīvokļu īpašnieku kopībai skaidro zvērināta advokāte Ieva Keterliņa.

Šīs nedēļas numura noslēgumā juristi Ilze Oša un Mārtiņš Auders pievēršas diviem ar dzīvokļu īpašnieku kopību saistītiem aspektiem: lēmumu pieņemšanai, kā arī dzīvokļu īpašnieku un dzīvokļu īpašnieku kopības atbildībai par saistībām, kas rodas dzīvojamās mājas pārvaldīšanā.

Brīvpieejas publikācijas portālā juristavards.lv

Atgādinām, ka žurnāla “Jurista Vārds” saturs ir pieejams tā abonentiem, taču šajos ārkārtas apstākļos portālā - juristavards.lv - sadaļā “Cīņa ar pandēmiju: tiesiskie aspekti” vienkopus pieejami žurnālā publicētu kompetentu juristu, lielākoties tiesību zinātņu doktoru, skaidrojumi, kas, ievērojot preses lomu un uzdevumus šajā ārkārtējā situācijā, sabiedrības informēšanas nolūkā tiek piedāvāts brīvpieejā. Šīs publikācijas ir drošs un uzticams oriģinālsaturs. “Jurista Vārda” rakstu pārpublicēšana bez saskaņošanas ar redakciju ir aizliegta, savukārt citējot jānorāda atsauce uz pirmavotu.

Ar pandēmiju saistītās publikācijas, kas ir pieejamas bez maksas no jaunākā žurnāla laidiena:

●      “Likumdošanas process pandēmijas draudu novēršanai”

●     “Tiesiskums un demokrātija ārkārtas apstākļos”

 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI