DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsgrēkos viens cilvēks cieta, viens – tika izglābts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 4. aprīļa plkst. 6.30 līdz 6. aprīlim plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 200 izsaukumus – 152 uz ugunsgrēku, tai skaitā 89 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 34 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 23.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu ēkas kāpņu telpā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg gāzes plīts un sadzīves priekšmeti 1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, bet no blakus dzīvokļiem trīs cilvēkus evakuēja. Plkst. 23.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 15.33 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas 0,5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 15.56 ugunsgrēks tika likvidēts. Iespējamais ugunsnelaimes iemesls ir saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu, un dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Aicinām iedzīvotājus rūpēties par ugunsdrošību mājokļos – nesmēķējiet telpās, ievērojiet piesardzību gatavojot un sildot ēdienu uz plīts, un uzstādiet dūmu detektorus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI