DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Informācija atlaižu saņēmējiem par jauno kārtību sabiedriskā transporta izmantošanā Rīgā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Rīgas satiksme” informē, ka, lai pārvietotos sabiedriskajā transportā pēc tam, kad stājušās spēkā Rīgas domes pagaidu administrācijas veiktās izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, kas paredz uz ārkārtējās situācijas laiku atcelt lielāko daļu no atlaidēm pilsētas sabiedriskajā transportā, pasažieri varēs izmantot jau esošos e-talonus (Rīdzinieka kartes, Skolēna e kartes, personalizētos un nepersonalizētos e-talonus), tajos ielādējot biļetes par pilnu cenu. Vienlaikus “Rīgas satiksme” aicina apdomāt ikviena brauciena nepieciešamību un izmantot sabiedrisko transportu tikai gadījumos, ja nav citas alternatīvas. Lai mazinātu vīrusa COVID-19 izplatīšanos, uzņēmums aicina iedzīvotājus palikt mājās, pārvietoties kājām vai braukt ar velosipēdu.

Rīgas domes pagaidu administrācija atlaides līdzšinējā apjomā ir saglabājusi personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem. Minētās pasažieru grupas sabiedrisko transportu arī turpmāk varēs izmantot tāpat, kā līdz šim.

Veselības aprūpes un sociāliem darbiniekiem ārkārtējās situācijas laikā braukšanas sabiedriskajā transportā būs bez maksas. Lai saņemtu šo atvieglojumu, minētajām personām būs jādodas pie biļešu automātiem un tajos jāievieto savs e-talons, lai ielādētu bezmaksas braukšanas speciālo produktu – biļeti ar simts procentu atlaidi.

Savukārt pasažieru grupas, kurām iepriekš bija piešķirtas atlaides – skolēni, studenti, pensionāri, 3. grupas invalīdi, ČAES seku likvidētāji, personas, kas vecākas par 75 gadiem, u.c. – izmantot sabiedrisko transportu turpmāk varēs tikai ar biļeti par pilnu cenu.

Braukšanas biļetes par pilnu cenu var iegādāties iepriekš pārdošanā gan uz ielas izvietotajos biļešu automātos, gan vairāk nekā 400 tirdzniecības vietās Rīgā. Biļešu iegādei pasažieri varēs izmantot jau esošos e-talonus – personalizētos, nepersonalizētos, Rīdzinieka kartes un Skolēna e kartes. Biļešu tirdzniecības vietas skatīt šeit: https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/bilesu-tirdzniecibas-vietas/tirdzniecibas-vietas/

“Rīgas satiksme” atgādina, ka, lai pasargātu sabiedriskā transportlīdzekļu vadītājus no inficēšanās riska, biļetes sabiedriskā transportlīdzeklī vadītājs nepārdod.

Pasažieriem, kuri norēķiniem sabiedriskajā transportā izmanto biļetes par pilnu cenu, jaunā kārtība nekādas izmaiņas neievieš. Minētie pasažieri braucieniem tāpat, kā līdz šim, varēs izmantot gan braucienu biļetes, gan stundas biļetes, gan arī mēnešbiļetes.

Tām atlaižu kategorijām, kuras sabiedriskajā transportā pārvietojas, izmantojot daļēju braukšanas atlaidi – strādājošie pensionāri, studenti, daudzbērnu ģimeņu vecāki u.c, varēs izmatot līdz šim e-talonos ielādētās biļetes. Brīdī, kad e-talonos esošās biļetes būs izmantotas, jaunas varēs iegādāties tikai par pilnu cenu.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtiet e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI