DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

NVO fonda programmā ir apstiprināti 22 makro projekti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sabiedrības integrācijas fonda padome elektroniski rakstiskā procedūrā ir apstiprinājusi 22 (divdesmit divus) programmas “NVO fonds” makro projektus. Vairums no tiem īstenos aktivitātes, kuru mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī paaugstināt savstarpējo uzticēšanos un piederības sajūtu Latvijas valstij.

No programmas “NVO fonds” izsludināšanas brīža, Sabiedrības integrācijas fonds izvirzīja darba prioritāti – nodrošināt maksimāli ātru un kvalitatīvu projektu pieteikumu izvērtēšanu. Uzdevuma sasniegšanai projektu vērtēšana tika sadalīta divos posmos atsevišķi vērtējot makro (91 projekts) un mikro (76 projekti) projektus, tādejādi paātrinot vienas projektu grupas darba uzsākšanu pēc iespējas ātrākā termiņā. Šajā laikā, kad valsts ekonomiskā situācija piedzīvo triecienu, atbalsts nevaldības sektoram ir īpaši svarīgs. 2020.gada programmas darbības virzieni ir vērsti uz sadarboties spējīgas sabiedrības stiprināšanu un to var panākt stiprinot iedzīvotāju ticību un piederības sajūtu valstij, kā arī iesaistot to lēmumu pieņemšanas procesā un parādot, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir balss un tiesības tikt sadzirdētam, uzklausītam. Nevaldības sektora nozīme un pienesums valsts “atveseļošanās” posmā būs neaizstājams, un programmas ietvaros īstenotie projekti un tajos plānotās aktivitātes, spēs atbalstīt, motivēt un sniegt nepieciešamo palīdzību Latvijas iedzīvotājiem.     

Ņemot vērā ārkārtas situāciju valstī, lai sēde netiktu atcelta, sākotnēji plānotā SIF padomes klātienes sēde tika pārplānota uz attālināto elektroniski rakstisko procedūru.

Viens no būtiskākajiem sēdē skatāmajiem jautājumiem bija programmas “NVO fonds” makro projektu pieteikumu rezultātu apstiprināšana. Šī programma ir nozīmīga ar to, ka sniedz atbalstu NVO darbības nodrošināšanai un stiprināšanai, kas ir ļoti nepieciešams nevaldības sektoram ikdienā, bet jo īpaši nozīmīgs šajā ārkārtas situācijā. 

Programmā “NVO fonds” pavisam tika saņemti 167 projektu pieteikumi, no kuriem, 91 makro projekta pieteikums. Jānorāda, ka 2020.gada konkursā tika saņemts par 100% vairāk projektu pieteikumu nekā pērn. Saņemto projektu skaits un projektu kvalitāte, palielināja jau tā sīvo konkurenci uz finansējumu. Viena makro projekta maksimāli pieejamais finansējums var sasniegt 40 000 eiro. Šāds finansējums sekmē projektus, kas gan apjoma, gan ietekmes ziņā spēj uzrunāt lielāku sabiedrības daļu, veicināt tās līdzdalību un ietekmēt procesus ilgtermiņā.

Projektu tika vērtēti, vadoties pēc rūpīgi izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem. 54 projekti noraidīti nepietiekama finansējuma dēļ, un tikai 9 projekti nav pārvarējuši atbilstības un 6 kvalitātes vērtēšanas posmu. Projektu plānoto aktivitāšu īstenošana notiks visā Latvijas teritorijā.

Atgādināsim, ka SIF padome 2020.gada programmas atbalstam apstiprināja četrus prioritāros darbības virzienus un projektu iesniedzējiem bija iespēja aktivitāšu īstenošanai izvēlēties vienu vai vairākus darbības virzienus:

  1. NVO darbības stiprināšana – 17 projektos;
  2. Atbalsts NVO pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm – 14 projektos;
  3. NVO savstarpējās sadarbības stiprināšana – 9 projektos;
  4. NVO interešu aizstāvības stiprināšana – 12 projektos.

Tuvākajā laikā visiem projektu iesniedzējiem tiks izsūtīti padomes lēmumi un uzsākts apstiprināto projektu īstenošanas līgumu slēgšanas process. Apzinoties esošo situāciju valstī, SIF darbinieki kopā ar projekta īstenotājiem izskatīts un lems par projektā plānoto aktivitāšu un laika grafika izmaiņām, ja tādas būs nepieciešamas. Tikmēr vērtēšanas komisija un eksperti turpina darbu pie programmas mikro projektu vērtēšanas. Mikro projektu rezultāti provizoriski varētu būt zināmi aprīļa beigās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI