DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM piedāvā ieteikumus valsts un pašvaldības iestāžu darba procesu nepārtrauktības nodrošināšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izstrādājusi vadlīnijas attālinātu sanāksmju un konferenču organizēšanai valsts un pašvaldību iestādēs, lai, ievērojot valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un ar to saistītos drošības pasākumus nodrošinātu darba procesu nepārtrauktību.

Attālinātā darba režīms nodrošina ne vien iespēju savus darba pienākumus veikt fiziski neatrodoties savā darba vietā, bet arī valsts iestāžu darba nepārtrauktību. Sadarbība darba grupās, projektu komandās, prāta vētrās jeb koprade jau ir kļuvusi par neatņemamu šodienas modernas valsts pārvaldes darba sastāvdaļu.  Viens no primārajiem praktiski risināmajiem jautājumiem iestādē ir atbilstošu tehnisko risinājumu nodrošinājums gan individuālā, gan kopdarba organizēšanai.

VARAM sagatavotās vadlīnijas ietver praktiskus ieteikumus, kā izveidot virtuālas darba sanāksmes vienlaicīgi attālināti iesaistot vairākas personas tiešsaistes komunikācijā – gan sanāksmēm mazās grupās, gan videokonferencēm līdz 250 dalībniekiem, ieteicamās risinājumu platformas, kā arī nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu.

Ieteikumi izveidoti, ņemot vērā iestāžu tehnisko nodrošinājumu, biroja programmatūru un iespējamās iestāžu atšķirības lietotņu izvēlē. Paskaidrots, kā izvēlēties risinājumus atbilstoši vajadzībām un pieejamajiem resursiem, kā arī detalizēti izskaidrots, kā tiešsaistes sanāksmes nodrošināt divos populāros risinājumos (Microsoft Teams un Google Hangouts), kas šobrīd pieejami bez maksas.

Lai arī tie ir ārējie faktori, kas iestādēm diktē nepieciešamību veikt izmaiņas darba organizācijas procesos un kultūrā, VARAM uzsver, ka šobrīd veiktās investīcijas ilgtermiņā veicinās kā darba organizācijas pilnveidi iestādēs, tā efektīvāku un elastīgāku valsts pārvaldes darbu kopumā.

Ar vadlīnijām aicinām iepazīties VARAM interneta vietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI