DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valsts pārvaldes komisija Krīzes vadības padomē aicina iekļaut arī pašvaldību pārstāvjus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pirmdien, 16.martā, lēma aicināt Krīzes vadības padomes darbā iesaistīt arī pašvaldības.

“Ārkārtējās situācijas laikā, kad noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, ir būtiski, lai pašvaldības operatīvi saņemtu aktuālo informāciju un līdz ar to varētu rīkoties saskaņoti. Krīzes vadības padomē pašvaldību pārstāvji nav klāt, taču viņi ir tie, uz kuriem vistiešāk attiecas jautājumi par to, kā izpildīt rīkojumu par veicamajiem pasākumiem koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanā,” pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji klātesošos informēja, ka ministrija visām pašvaldībām nosūta vēstules par valdības rīkojuma ievērošanu un izpildi, sniedz informatīvu atbalstu, kā arī apzin, kāda konkrēta palīdzība pašvaldībām pašreizējos apstākļos būtu nepieciešama. Tāpat ministrija aicinājusi pašvaldības sazināties ar ministriju gadījumos, kad nav skaidrs kā rīkoties.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis deputātiem uzsvēra, ka pašvaldības Krīzes vadības padomes sēdēs piedalīties nav aicinātas, tomēr tās ir galvenās, uz ko attiecas valdības rīkojums par ārkārtējā situācijā īstenojamajiem pasākumiem. Situācija skolās un bērnudārzos, skolēnu ēdināšana un pārvadājumi, tie ir tikai daži jautājumi, kur pašvaldības saskārušās ar daudzām neskaidrībām par to, kā rīkoties, deputātiem situāciju ieskicēja LPS vadītājs.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodienas sēdē pārrunāja situāciju pašvaldībās un to rīcību saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un nolēma vēstulē Krīzes vadības padomi aicināt tās darbā piedalīties arī pašvaldības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI