DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

KM parlamentārā sekretāra amatā stājas Ritvars Jansons

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2. martā Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāra amatā stājas 13. Saeimas deputāts, vēsturnieks Ritvars Jansons (Nacionālā apvienība).

“Esmu gandarīts par Ritvara Jansona lēmumu pieņemt jaunu izaicinājumu un stāties ministrijas parlamentārā sekretāra amatā. R. Jansonam ir plaša parlamentārā darba pieredze, kā arī padziļinātas zināšanas par arhīvu un muzeju darbu, kas ir būtiska kultūras nozare,” atzīmē kultūras ministrs Nauris Puntulis.

R. Jansons arī turpmāk veiks 13. Saeimas deputāta pienākumus, kā arī turpinās darboties kā Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedrs, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sekretārs un Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas sekretārs. Saskaņā ar MK iekārtas likumu, parlamentārajam sekretāram, kurš amatam izraudzīts no Saeimas deputātu vidus, ir atļauts saņemt tikai vienam amatam paredzēto atalgojumu pēc savas izvēles. R. Jansons ir izlēmis par labu Saeimas deputāta atalgojumam, atsakoties no parlamentārā sekretāra algas.

R. Jansons bijis Rīgas domes deputāts, 12. Saeimas deputāts un Latvijas Okupācijas muzeja direktora vietnieks. 2009. g. R. Jansons ieguvis vēstures doktora zinātnisko grādu Latvijas vēsturē LU Vēstures un filozofijas fakultātes doktora studiju programmā; 2003. g. iegūts sociālo zinātņu maģistra grāds politikas zinātnē LU Sociālo zinātņu fakultātes politikas zinātnes maģistratūrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI