DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Paplašinās sadarbību energoefektivitātes veicināšanai Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirms 10 gadiem, 2010. gada 25. februārī, Ekonomikas ministrija, nevalstisko organizāciju pārstāvji un finanšu sektora pārstāvji parakstīja Sadarbības memorandu, vienojoties par kopīgu darbu mājokļu renovācijas veicināšanai. Lai nodrošinātu visaptverošas un kvalitatīvas informācijas pieejamību par mājokļu renovāciju un ES fondu atbalsta programmām, tika uzsākta kustība “Dzīvo siltāk”, apvienojot namu pārvaldnieku, būvmateriālu ražotāju, būvniecības uzņēmumu, finanšu sektora un valsts pārvaldes pārstāvjus kopīgu mērķu sasniegšanai.

Šo 10 gadu laikā kustība “Dzīvo siltāk” ir paplašinājusies, sniedzot informāciju ne tikai par daudzdzīvokļu māju atjaunošanas praktiskajiem aspektiem un pieejamo valsts atbalstu, bet arī informējot par risinājumiem uzņēmumu un valsts ēku energoefektivitātes uzlabošanai.

Lai atskatītos uz kustības “Dzīvo siltāk” 10 gados paveikto energoefektivitātes veicināšanas jomā, kā arī diskutētu par ieguvumiem kādus var sniegt ikdienas paradumu maiņa, 2020. gada 4. martā Ekonomikas ministrija organizē energoefektivitātes forumu “Paradumu maiņa – mazs solis lieliem mērķiem”.

Pasākuma laikā Ekonomikas ministrijas, valsts pārvaldes iestāžu, nevalstisko organizāciju un valsts kapitālsabiedrību pārstāvji parakstīs paplašināto Sadarbības memorandu, apliecinot gan esošo kustības “Dzīvo siltāk” atbalstītāju, gan arī jauno kustības dalībnieku apņemšanos nodrošināt informācijas pieejamību par ēku (dzīvojamo, publisko un ražošanas) atjaunošanas, pārbūves un energoefektivitātes paaugstināšanas iespējām.

Forumu atklās ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Foruma pirmajā daļā uzzināsiet kustības “Dzīvo siltāk” 10 gadu darba rezultātus, kā arī galveno par ES Zaļo kursu (Green Deal).

Foruma otrajā daļā "Paradumu maiņa - vieda izvēle ekonomikas ilgtspējai" pasākuma dalībnieki pārrunās iespējas un ieguvumus no paradumu maiņas energoresursu efektīvākai izmantošanai, dalīsies pieredzē biroju, skolu, un daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes un ilgtspējīgas domāšanas paradumu veidošanā u.c. aktuālas tēmas.

Plašāk ar foruma dienas kārtību var iepazīties kustības “Dzīvo siltāk” profilā sociālās saziņas platformā Facebook šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI