DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Latvijas prioritātes ES un AK nākotnes attiecībās ir iedzīvotāju tiesības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 25. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sēdē, kuras laikā tika diskutēts par Eiropadomes darba kārtību šā gada martā, īpaši par ES un Apvienotās Karalistes nākotnes attiecībām.

Diskusijā par ES un Apvienotās Karalistes nākotnes attiecībām E. Rinkēvičs pauda Latvijas nostāju, ka vēlamies pēc iespējas ciešākas ES un Apvienotās Karalistes attiecības, kas, ciktāl iespējams, balstītas uz ES un Lielbritānijas līmeņa vienošanos, ievērojot ES tiesību normas, kā arī līdzsvaru starp tiesībām un pienākumiem.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvijas prioritātes ES un Apvienotās Karalistes nākotnes attiecībās ir iedzīvotāju tiesību nodrošināšana, kā arī visaptverošas tirdzniecības saites preču un pakalpojumu jomā un sadarbība ekonomikā uz Brīvās tirdzniecības līguma pamata.

“Latvijas ieskatā, ir jāstrādā pie visaptveroša jauktās kompetences līguma ar Apvienoto Karalisti, turklāt vienlīdz svarīgi ir pēc iespējas ātrāk, vēlams līdz 2020. gada beigām, vienoties arī par nākotnes mobilitātes nosacījumiem, sociālās drošības koordinācijas modeli, kā arī brīvās tirdzniecības līgumu par pakalpojumiem. Latvijas īpašās intereses, ņemot vērā lielo Latvijas valstspiederīgo skaitu Apvienotajā Karalistē pašreiz, un to, ka migrācija uz un no Lielbritānijas turpināsies arī nākotnē, ir Eiropas Savienības iedzīvotāju tiesību nodrošināšana, tai skaitā uzkrāto un nākotnes sociālās drošības tiesību saglabāšana,” pauda E. Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI