DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. februārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rīgas skolu pedagogi forumā RTU iepazīs tehnoloģiju izglītības aspektus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 27. februārī, Rīgas Tehniskajā universitātē, Āzenes ielā 12, Rīgas skolu pedagogi Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā «Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai» tiksies forumā «Tehnoloģijas vakar, šodien, rītdien. Quo vadis?».

 

Foruma dalībnieki dalīsies pieredzē par projektā iegūto, jaunievedumiem, inovatīviem risinājumiem, darba formām, kā arī analizēs, diskutēs un piedalīsies sešās praktiskajās nodarbībās, lai gūtu jaunu pieredzi, iepazītu darba metodes ikdienas mācību darba dažādošanai pamatizglītības posmā.

«Tā kā jau no 2020. gada septembra skolās tiks ieviests jaunais izglītības saturs un īstenots kompetenču pieejā balstīts mācību process, tad šis mācību gads ir izsludināts par Tehnoloģiju gadu un STEM attīstība ir noteikta par vienu no ESF projekta «Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai» prioritātēm un mūsdienīgs mācību process nav iedomājams bez jēgpilna tehnoloģiju izmantojuma», foruma rīkošanu pamato tā organizatori.

Programmas pirmajā daļā RTU lektore, biedrības «Zināšanu un inovācijas sabiedrība» («ZINIS») vadītāja Vita Brakovska stāstīs par praktiskā radošuma potenciālu, inovatīvo domāšanu ārpus rāmjiem, tehnoloģisko progresu, kā arī par prasmēm, kas būs nepieciešamas nākotnē. RTU E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultātes asociētā profesore Airisa Šteinberga stāstīs par prātu, tehnoloģijām un mūsdienīgu mācību procesu gan vispārējā, gan augstākajā izglītībā. Savukārt skolu pārstāvji īsās uzrunās iepazīstinās ar savu pieredzi tehnoloģiju izglītībā. Pirmo daļu noslēgs diskusija.

Foruma otrajā daļā skolu pedagogi piedalīsies RTU mācībspēku vadītajās meistarklasēs, tādējādi gūstot priekšstatu daudzveidīgā tehnoloģiju pielietojumā, līdzdarbojoties un diskutējot par skolēnu individuālo kompetenču attīstības iespēju nodrošināšanu mācību satura apguvē un ārpusstundu nodarbībās.

Elektronikas meistarklasē varēs gūt praktiskas iemaņas, RTU mācībspēku un studentu vadībā izgatavojot nelielu audiovizuālu ierīci. RTU Dizaina fabrikā varēs gūt priekšstatu par dizaina domāšanas procesu, tā elementiem un metodēm, kā arī praktiski izstrādāt automašīnas kartona modeli. Videi un energoresursiem veltītajā meistarklasē pedagogi piedalīsies interaktīvā spēlē, meklējot optimālo risinājumu elektroenerģijas pieprasījuma nodrošināšanai, ņemot vērā izmaksas un CO2 emisijas.

Fizikai un dabaszinātnēm veltītajā meistarklasē RTU mācībspēki demonstrēs praktiskus eksperimentu piemērus fizikā un dabaszinātnēs dažādām vecuma grupām.

Ķīmijai būs veltītas divas meistarklases – vienā no tām dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar māla fizikāli ķīmiskajām īpašībām un tā daudzveidīgo izmantošanu, bet otrajā pedagogi varēs iepazīties ar augu materiālu krāsvielām, kā arī paši praktiski izmēģināt šķiedru krāsošanu ar tām. Matemātikas un ekonomikas meistarklases praktiskajā nodarbībā varēs gūt izpratni par to, kā iespējams izzināt savu apkaimi, analizēt sociālās un  ekonomiskās problēmas, aprēķināt dažādus argumentētai ekonomisko lēmumu pieņemšana nepieciešamos faktorus.

Plašāka informācija un foruma programma − ej.uz/forums2020

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI