DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā būs skatāma L. Eltermanes un K. Gundarinas izstāde “Satikšanās”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ieskandinot 100 dienu atskaiti līdz Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas absolventu salidojumam, savās gaitās ir satikušās šīs skolas absolventes un vizuālās mākslas skolotājas, veltot izstādi “Satikšanās”, kuras centrā ir skolas iespaidā radies savas pasaules redzējums. Ceturtdien, 13. februārī, plkst. 18.00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas vestibilā Ausekļa ielā 9 notiks izstādes atklāšana.

Liepājas Valsts 1. ģimnāzija, kas kā atspēriena punkts abas absolventes ievadījusi karjeras izvēles spektrā, joprojām turpina būt par neatsveramu dzīves centru, ap kuru un caur kuru notiek visdažādāko dzīves ceļu satikšanās. Tas kā uzsvars ir šīs izstādes atklāšanas pirmā nots - satikšanās. Skolēna satikšanās ar ģimnāziju, skolēna un skolotāja satikšanās izglītības ceļos, dažādu pasaules redzējumu skatpunktu saskares. Dažādu paaudžu satikšanās skolā, mākslā, radošajā darbībā un izglītības ceļos, kur šobrīd, būdamas kā vizuālās mākslas skolotājas un kolēģes, abas turpina skolas simtgadē ar vērienu un dubultu jaudu ieguldīt jaunatnē visu savu radošo spēku.

Liene Eltermane Liepājas 1. vidusskolā mācījusies no 1. līdz 8. klasei. Par skolotāju Liepājas 1. ģimnāzijā strādā no 2000. gada, Līdzās skolotājas darbam strādā un darbojas radoši – glezno, iesējusi daudzas grāmatas, šuj somas, eksperimentē ar dažādām tehnikām un materiāliem. Piedalījusies izstādēs, dažādos mākslas projektos, simpozijos, pati organizējusi izstādes un plenērus. Pagājušajā vasarā piedalījusies Liepājas Universitātes rīkotā simpozijā “Konkrētais un abstraktais vizuālās mākslas kompozīcijā” un Ogres Mākslas skolas rīkotajā simpozijā “Bauhaus 100. Rūpnieciskais dizains”, Ādas mākslas izstādē Lietuvā, Liepājas Muzeja rīkotajā “Rudens izstādē”.

Kristīne Gundarina ir šīs skolas 2012.gada absolvente. 2016. gadā iegūts bakalaura grāds mākslā ar profesionālo kvalifikāciju – dizainere. Ikdienā nodarbojas ar dažādu mākslas veidu, ideju realizēšanu, primāri - produktu un grafiskā dizaina sfērā. Šobrīd Liepājas Universitātes maģistrante vispārējās izglītības skolotāju programmā (vizuālā māksla un kulturoloģija). Kopš 2018. gada Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas vizuālās mākslas skolotāja.  Izpaužas ar zīmolu “ K.G. OFISS ”.

Papildu  informācijas pieejamas tīmekļa vietnē https://www.behance.net/KGofiss   

Izstādes atklāšanas laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana, kas var tikt izmantota publicitātes nolūkos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI