DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par lielāku akcīzes nodokli saldajiem dzērieniem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 30.janvārī, galīgajā lasījumā skatīs rosinātos priekšlikumus grozījumiem akcīzes nodokļa likumā, kas paredz noteikt lielāku akcīzes nodokļa likmi saldinātajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem. 

Galīgajā lasījumā rīt plānots lemt arī par grozījumiem Atkritumu apsaimniekošanas likumā. Ar tiem paredzēts noteikt ārkārtēju situāciju risināšanas regulējumu atkritumu apsaimniekošanas jomā. 

Otrajā lasījumā darba kārtībā iekļauti Vispārējās izglītības likuma grozījumi, kas paredz pienākumu pašvaldībai pirmsskolas izglītības programmu apguvi nodrošināt valsts valodā. 

Pirmajā lasījumā deputāti skatīs likuma grozījumus, kas paredz ieviest Apsardzes darbības reģistru, un likumprojektus, kas paredz personām, kas saņēmušas alternatīvo statusu, pagarinot termiņuzturēšanās atļauju, turpmāk to piešķirt uz diviem gadiem. 

Tāpat pirmajā lasījumā plānots skatīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likuma grozījumus, kas paredz remigrējušam diasporas loceklim ārvalstīs gūtajam pensijas ienākumam neapliekamo minimumu piemērot tādā pat apmērā, kādā tas noteikts attiecīgajā ārvalstī. 

Darba kārtībā iekļauti arī vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir nodokļu un nodevu likuma grozījumi un Digitālo pakalpojumu nodokļa likumprojekts. Tāpat deputāti lems, vai komisijām nodot likuma grozījumus, kas rosināti, lai uzlabotu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu procedūras. 

Pirms 30.janvāra sēdes Saeimai būs jāpabeidz skatīt 23.janvāra sēdes darba kārtība, un galīgajā lasījumā jālemj par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, ar kuriem paredzēts nostiprināt obligātā iepirkuma - valsts atbalsta elektroenerģijas ražotājiem – pārraudzību. 

Konceptuāli deputāti lems par grozījumiem pašvaldību vēlēšanu likumā, kas paredz noteikt ievēlamo deputātu skaitu jaunajās pašvaldībās pēc 2021.gada pašvaldību vēlēšanām. 

Saeimai arī būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot jaunus likumprojektus. To vidū ir grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kas paredz kompensējamām zālēm piemērot pievienotās vērtības nodoklim piecu procentu likmi, kā arī grozījumi Saeimas kārtības rullī, ar kuriem plānots noteikt, ka parlamentam ikgadēju ziņojumu par paveikto sniedz arī ekonomikas un labklājības ministrs. 

Saeima lems arī, vai komisijās skatīt jauna likuma projektu par bērnu un jauniešu izglītošanu valsts aizsardzībā. Tas paredz noteikt to, kā tiek organizēta Jaunsardze un īstenota valsts aizsardzības mācība. 

Tāpat deputāti spriedīs, vai komisijām nodot grozījumus vairākos likumos, kas paredz Valsts ieņēmumu dienestam nodrošināt piekļuvi informācijai par kredītiestādes un maksājumu pakalpojumu sniedzēja klientu lietošanā esošiem individuālajiem seifiem. 

Darba kārtībā ir arī kolektīvais iesniegums “Par sievietes tiesībām uz 100% apmaksātu atvaļinājumu dzemdībām”, un deputāti lems par tā turpmāko virzību. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI