DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Satiksmes ministrs ar Kurzemes pašvaldību vadītājiem pārrunā valsts ceļu tīkla attīstību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 22. janvārī,  Satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) valdes priekšsēdētāju Jāni Langi tikās Kuldīgā ar Kurzemes reģiona pašvaldību vadītājiem, lai iepazīstinātu ar vīziju efektīvai valsts ceļu tīkla sakārtošanai "Latvijas valsts ceļu tīkls 2040".

Tikšanās laikā pārrunātas problēmas un iespējamie risinājumi šīs vīzijas īstenošanā, kā arī diskutēts par Latvijas valsts ceļu tīkla attīstību periodā no 2020. līdz 2040. gadam.

 “Valsts ceļu tīkla galvenais uzdevums ir nodrošināt mobilitāti visos valsts reģionos, un veicināt ekonomikas attīstību. Un protams galvenā prioritāte ir drošība, kas prasa arī attiecīgas investīcijas. Šie trīs faktori ir ņemti vērā, piedāvājot redzējumu par valsts autoceļu tīklu 2040. gadā,” norāda LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Piektdien, 31. janvārī, satiksmes ministrs dosies uz Vidzemes plānošanas reģionu, lai iepazīstinātu ar topošo stratēģiju, kas palīdzētu plānot valsts autoceļa tīkla attīstību ilgtermiņā, un saņemtu vidzemnieku redzējumu par iespējamo ceļu attīstību.

Paralēli tam Satiksmes ministrijas speciālisti turpina darbu pie ceļu tīkla izvērtējuma un ir sākuši strādāt pie normatīvo aktu pārskatīšanas un priekšlikumu to grozījumiem izstrādes, lai veiktu esošā ceļu tīkla pārstrukturizāciju, ņemot vērā arī gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu.

Latvijas valsts ceļu attīstības vīzija ir apspriesta Satiksmes ministrijas organizētajā publiskajā domnīcā. Pēc stratēģijas prezentēšanas plānošanas reģionos, to plānots apspriest Latvijas lielo pilsētu asociācijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI