DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesos par miesas bojājumu nodarīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par miesas bojājumu nodarīšanu. Abi kriminālprocesi ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada 17.jūlijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka pie viņiem ir vērsies vīrietis, kurš ir sašauts. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka dienu pirms informācijas saņemšanas vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi. Viņam kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlās konflikts ar kādu vīrieti, kā rezultātā viņam tika nodarīti miesas bojājumi un raidīti vairāki šāvieni ar pneimatisko ieroci viņa virzienā. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts 1989.gadā dzimis vīrietis.

Savukārt pagājušā gada 21.jūlijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Kuldīgā, Kalna ielā kādam vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka vīrietis braucis pa Kuldīgu un pamanījis uz ielas konfliktējam personas – vīrieti un sievieti. Vīrietis apturēja automašīnu, izkāpa ārā un vēlējas noskaidrot, kas notiek, jo no malas izskatījās, ka sievietei tiek darīts pāri. Pienākot tuvāk un bilstot dažus vārdus, sekoja sitiens no konfliktā iesaistītā vīrieša puses otram vīrietim pa seju. Cietušais izsauca Valsts policiju, pēc tam pats vēršoties medicīnas iestādē. Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tiek turēts kāds kuldīdznieks, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI