DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Maldīvijas ārlietu ministri pārrunā abu valstu praktiskās sadarbības iespējas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 14. janvārī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Indijas galvaspilsētā Ņūdeli tikās ar Maldīvijas Republikas ārlietu ministru Abdullu Shahidu, lai pārrunātu abu valstu abu valstu attiecības un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs atzina, ka pagaidām neizmantotajā abu valstu sadarbības potenciālā pastāv attiecību attīstības iespējas. “Latvijas ekonomiskās attiecības ar Maldīviju līdz šim ir maz attīstītas, tādēļ mēs ceram uz pozitīviem praktiskās sadarbības projektiem nākotnē. Latviju interesē sadarbība tādās tradicionālās jomās kā transports un loģistika un izglītība, kā arī mūsdienās strauji augošajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektorā,” sacīja E.Rinkēvičs. Ministri bija vienisprātis par nepieciešamību aktivizēt arī tūrisma jomu starp abām valstīm, jo Eiropas Savienības pilsoņi Maldīvas var apmeklēt bez vīzas. 

Sarunā E.Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka līdz šim starp Latviju un Maldīviju līgumi nav noslēgti, tāpēc būtu jāuzsāk darbs pie līgumtiesiskās bāzes attīstīšanas. Latvijai šobrīd aktuālākā joma potenciālai starpvalstu sadarbības līguma noslēgšanai ir aviācija, tādējādi Latvija ir ieinteresēta uzsākt sarunas par gaisa satiksmes līguma slēgšanu. Divpusējie gaisa satiksmes nolīgumi aviokompānijām ir ļoti nozīmīgi pat tādā gadījumā, ja tās konkrētajā maršrutā nelido, jo divpusējais nolīgums nodrošina aviokompānijām tiesības slēgt kodu dalīšanas līgumus par lidojumiem attiecīgajā maršrutā.

E.Rinkēvičs uzaicināja Maldīvijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Informācijai:

Latvija un Maldīvija nodibinājušas diplomātiskās attiecības 1994. gada 20. jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI