DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepāju darba vizītē apmeklē Korejas vēstnieks Latvijā Viņa Ekselence Songdžins Hans

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 13. decembrī, Liepājā reģionālajā vizītē ieradās Korejas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Viņa Ekselence Songdžins Hans (Seong-Jin Han), lai tiktos ar Liepājas domes vadību.

Ņemot vērā līdzšinējo labo sadarbību ar Liepāju, savā pirmajā reģionālajā vizītē vēstnieks izvēlējies ierasties šeit. Vizītes iesākumā vēstnieks tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, Sporta pārvaldes vadītāju Elanu Strazdiņu un Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) vadītāju Kristīni Pujāti.

Tikšanās laikā ar vēstniecības pārstāvjiem tika pārrunāta līdzšinējā sadarbība, kā arī turpmākā sadarbība kultūras, sporta un izglītības nozarēs. Vēstnieks norādīja, ka ļoti novērtē produktīvo sadarbību ar pilsētu un ka Liepāja ir Korejas Republikas vēstniecības Latvijā prioritārā sadarbības pilsēta.

Sarunu laikā Sporta pārvaldes vadītājs Elans Strazdiņš norādīja, priecāsies arī turpmāk sadarbotos sporta jomā, uzņemot Korejas sportistu nometnes vai arī atkārtoti sniedzot atbalstu taekvando sacensības Liepājā organizēšanā.

Arī ZIIC vadītāja Kristīne Pujāte norādīja, ka novērtē izveidoto tehnoloģisko sadarbību ar uzņēmumu “Samsung Electronics Baltics”. Kopš ZIIC atklāšanas maijā, inovāciju centru apmeklējuši aptuveni 2000 skolēnu un dažādās nodarbībās, izmantojot uzņēmuma “Samsung Electronics Baltics” dāvinātās tehnoloģiskās ierīces, apguvuši jaunas prasmes. Vēstnieks apstiprināja, ka arī turpmāk palīdzēs sekmēt sadarbību un komunikāciju ar uzņēmumu “Samsung Electronics Baltics”.

Vēstnieks Viņa Ekselence S. Hans norādīja, ka vēstniecība labprāt atkārtoti organizētu Korejas filmu festivālu Liepājā, sniedzot iespēju liepājniekiem un kurzemniekiem iepazīt korejiešu kultūru un kino mākslu.

Pēc tikšanās domē vēstniecības pārstāvji apmeklēja koncertzāli “Lielais dzintars” un tikās ar tās vadību, lai pārrunātu Korejas viesmākslinieces viesošanos koncertsērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” ietvaros 2020. gadā un citām sadarbības iespējām, tikās ar Sv. Trīsvienības baznīcas fonda pārstāvjiem un pārrunāja katedrāles renovācijas projekta progresu un potenciālo sadarbību ar uzņēmumu “Samsung”, viedo tehnoloģiju izmantošanā, uzstādot interaktīvus informatīvos stendus. Vēstniecības delegācija viesojās arī Liepājas 3. pamatskolā, kur pārrunāja sadarbības iespējas taekvondo apmācības jomā.

Informācija par sadarbību 2019. gadā:

Iepriekšējo reizi Viņa Ekselence Songdžins Hans darba vizītē Liepājā viesojās 2019. gada 15. maijā, lai kopā ar uzņēmuma “Samsung” pārstāvjiem un Liepājas pilsētas domes vadību piedalītos Zinātnes un izglītības inovāciju centra atklāšanā. Mūsu pilsētas apmeklējuma laikā vēstnieks tikās arī ar Sv. Trīsvienības katedrāles vadību, lai pārrunātu iespējas pielietot “Samsung” viedās tehnoloģijas, attīstot katedrāles renovācijas projektu un uzstādot interaktīvus informatīvos stendus.

Savukārt 2019. gada augustā Liepājas pilsētas pašvaldība, sniedzot atbalstu (piešķirot telpas un palīdzot risināt citus organizatoriska rakstura jautājumus) piedalījās Korejas vēstniecības Latvijā iniciēto starptautisko sacensību taekvondo organizēšanā Liepājas Olimpiskajā centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI