DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E.Rinkēvičs ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē izceļ klimatneitralitāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 10.decembrī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kas ir sagatavošanās sanāksme pirms plānotās Eiropadomes š.g.12.-13.decembrī.

ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē ministri apmainījās viedokļiem par diviem svarīgiem Eiropadomes plānotajiem darba kārtības jautājumiem - valdību vadītāju diskusiju par klimata pārmaiņām un ES daudzgadu budžetu 2021.-2027.gadam.

Latvijas interesēs klimata pārmaiņu jautājumā ir panākt situāciju, kurā ES līdz 2050.gadam kļūst par vienu no pirmajām, kas sasniegtu klimatneitralitāti jeb tā saucamo emisiju nulles līmeni. Šāda stāvokļa sasniegšana kalpotu par iespēju sniegt ieguldījumu globālo klimata pārmaiņu mazināšanā un modernizētu ES ekonomiku, tādējādi palielinot konkurētspēju.

Savukārt diskusijās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027.gadam Latvija ir ieinteresēta panākt laicīgu vienošanos, atrodot pareizo līdzsvaru starp tradicionālo politiku un jauno izaicinājumu finansēšanu. Latvija šajās sarunās uzsver to, ka iestāsies pret būtisku samazinājumu Kohēzijas politikai un mēģinās panākt tiešmaksājumu izlīdzināšanu lauksaimniecībā. Tāpat svarīgi nodrošināt lielāku pieeju ES centralizēti vadītajām programmā kā, piemēram, “Apvārsnis Eiropa”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI