DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vienojas par sadarbību Eiropas Savienības jautājumu komunikācijā 2020. gadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 9. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks Ārlietu ministrijā parakstīja deklarāciju par sadarbību Eiropas Savienības (ES) jautājumu komunikācijā 2020. gadā.

2020. gads būs nozīmīgs ar to, ka 2019. gada nogalē apstiprinātā Eiropas Komisija nāks klajā ar jaunām politiku iniciatīvām. Eiropa šobrīd dzīvo laikā, kad aktuālāki kļūst klimata politikas jautājumi, turpinās sarunas par ES budžetu 2021.–2027. gadam un sagaidāmi izaicinājumi saistībā ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES.

“Ārlietu ministrija ir apņēmības pilna turpināt informēt sabiedrību kopā ar Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisiju par ES jautājumiem. Ļoti svarīgi ir veicināt aktīvu pilsonisko iesaisti kopīgas Eiropas Savienības nākotnes veidošanā,” atzīst Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs.

Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele norāda, ka “Latvijas iedzīvotāji novērtē ES sniegtās iespējas, taču vēlētos, lai tie aktīvāk iestājas par savām interesēm nākotnes Eiropas veidošanā. Tāpēc ļoti svarīgi veicināt izpratni par ES lietām un darīt to koordinēti, jo cilvēki redz vienu Eiropas Savienību, nevis dažādas institūcijas. Vēlos izteikt īpašu pateicību partneriem par lielisko sadarbību pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām - līdzdalības kāpums apliecina – kopā varam vairāk!”

“Jaunieceltā Eiropas Komisija Urzulas fon der Leienas vadībā ir izvirzījusi ambiciozus mērķus gan aprites ekonomikā, gan digitalizācijā, gan citās jomās.  Šos mērķus var sasniegt tikai savstarpēji sadarbojoties - valstīm savā starpā, institūcijām nacionālā un starptautiskā līmenī un cilvēkiem - savstarpēji un vietējās kopienās. Esmu gandarīts, ka arī 2020. gadā turpināsim sadarbību ar Ārlietu ministriju un Eiropas Parlamenta biroju Latvijā, lai kopā virzītos uz labāku Eiropu; tādu Eiropu, kas ļauj mums sasniegt vairāk un būt līderiem starp citām valstīm,” uzsver Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks.

2020. gadā Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta birojs Latvijā un Ārlietu ministrija kopā ar sadarbības partneriem rīkos virkni pasākumus par ES politikas aktualitātēm. Pasākumu plānā īpaša uzmanība tiks pievērsta reģioniem. Ārlietu ministrijā  un ES mājā pavasarī un rudenī norisināsies divi tradicionālie ES informācijas sniedzēju forumi. Iecerēta plaša Eiropas dienas pasākumu programma maijā, dalība ikgadējā akcijā “Atpakaļ uz skolu”, diskusijas reģionos, seminārs izglītības jomas pārstāvjiem, kā arī informatīvās kampaņas un diskusijas par ES nākotni. Tāpat arī divreiz gadā turpinās iznākt žurnāls “Latvijas intereses Eiropas Savienībā”.

Deklarācija par sadarbību ES jautājumu komunikācijā tiek parakstīta jau sesto gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI