DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izsludināts atklāts konkurss par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir nosūtījis Iepirkumu uzraudzības birojam publicēšanai dokumentus par atklāto konkursu sadzīves atkritumu apsaimniekošanai Rīgā. Konkursa nolikums ir sagatavots atbilstoši 29.11.2019. apstiprinātajiem saistošajiem noteikumiem Nr.87 „Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētā. Pretendenti savus priekšlikumus varēs iesniegt līdz 2020. gada 16. janvārim.

Saistošie noteikumi ir stājušies spēkā trešdien, 4. decembrī. Tie nosaka sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, lai aizsargātu vidi, cilvēku dzīvību un veselību, nodrošinātu atkritumu dalītu savākšanu un reģenerāciju, kā arī veicinātu dabas resursu efektīvu izmantošanu, atkārtoti lietojamu materiālu atgriešanu apritē un apglabājamo atkritumu apjoma samazināšanu.

Saistošie noteikumi nosaka, ka sadzīves atkritumu savākšana Rīgā tiek veikta, izmantojot šķiroto atkritumu savākšanas laukumus, atkritumu dalītās savākšanas punktus, tajā skaitā nodrošinot bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītas vākšanas iespēju, nešķiroto atkritumu konteineru novietnes, priekšapmaksas atkritumu maisus.

Rīgā būs četras atkritumu apsaimniekošanas zonas. Tās būs Rīgas Austrumu izpilddirekcijas, Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Kurzemes rajona un Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Zemgales priekšpilsētas administratīvās teritorijas. Ja atkritumi tiks šķiroti, tad mājsaimniecības varēs retāk izvest nešķirotos atkritumus, un tādējādi maksāt mazāk par atkritumu apsaimniekošanu.

Lai atkritumu izvešana netraucētu iedzīvotāju naktsmieru, atkritumu izvešana (tvertņu iztukšošana un izvešana) aizliegta laikā no plkst. 23.00 līdz plkst. 5.00.

Saistošajos noteikumos ir ņemtas vērā atkritumu apsaimniekošanas nozari regulējošo normatīvo aktu prasības, tostarp arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumi, kā arī pētījumā par Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstības perspektīvām norādītās rekomendācijas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstībai.

Līdz dienai, kad tiks noslēgts jauns atkritumu apsaimniekošanas līgums/i ar komersantu/tiem, kas būs izraudzīts/i šajā atklātā konkursā vai arī līdz brīdim, kad stāsies spēkā Konkurences padomes gala lēmums par starp Rīgas pilsētas pašvaldību un AS „Tīrīga” noslēgto koncesijas līgumu, sadzīves atkritumus visiem rīdziniekiem, nepasliktinot pakalpojumu sniegšanas būtiskos nosacījumus, izvedīs pašreizējie pakalpojumu sniedzēji: SIA „Clean R”, SIA „Eco Baltia vide” un SIA „Lautus”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI