DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aizsardzības ministrija papildina Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja ekspozīciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 2. decembrī, plkst. 13.30 Aizsardzības ministrijā notiks svinīgs pasākums, kura laikā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš nodos Nacionālo bruņoto spēku karavīra formas tērpu Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejam.

Pēc Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeja lūguma aizsardzības nozare muzejam izsniegs Nacionālo bruņoto spēku karavīra lauka formas tērpu ar pilnu ekipējumu, kā arī sešas formas tērpa uzšuves uz izstādīšanas laiku muzeja ekspozīcijā.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies arī Nacionālo bruņoto spēku karavīrs, kapteinis Ilgvars Skadiņš, kura formas tērpu varēs apskatīt Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā apmeklētāji.

Kapteinis Ilgvars Skadiņš, lai arī dzimis Rīgā, lielāko dzīves daļu pavadījis Jelgavas pusē. 1993. gadā iestājies tolaik jaundibinātajā organizācijā – Jaunsardzē, kas radījusi interesi par militāro dienestu. Lai kļūtu par Nacionālo bruņoto spēku virsnieku, Ilgvars Skadiņš iestājies Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kuru absolvējis 2001. gadā.

Šobrīd kapteinis Ilgvars Skadiņš dienē Jelgavā dislocētajā Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljonā, un ir  2. kājnieku rotas komandieris. Dienesta pienākumus viņš veic kopā ar saviem skolas biedriem, kaimiņiem un toreizējiem jaunsargiem un ir pārliecināts, ka kādu dienu Jaunsardzes rindas Jelgavā papildinās arī viņa dēls – Kārlis Skadiņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI