DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU domnīca LV PEAK produktivitātes veicināšanā sadarbosies ar LDDK un LTRK

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes (BVEF) dekāns prof. Gundars Bērziņš jaundibinātā Latvijas Produktivitātes, Efektivitātes, Attīstības un Konkurētspējas zinātniskā institūta “Latvijas Universitātes domnīcas LV PEAK” (LV PEAK) vārdā ir parakstījis sadarbības deklarācijas ar Latvijas darba devēju konfederāciju (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK). Deklarāciju nolūks ir veicināt produktivitāti, konkurētspēju un analīzē balstītu ekonomikas politikas izstrādi.

“LV PEAK zinātniskā institūta dibināšana un sadarbības mehānisma izveide ar sociālajiem partneriem dos iespēju iekļauties Latvijai jau esošajā Eiropas Savienības dalībvalstu produktivitātes padomju tīklā. Dalība produktivitātes padomju tīklā radīs ietvaru, kas nodrošinās objektīvas pētījumos un datos balstītas ekonomikas politikas veidošanu,” uzver prof. Gundars Bērziņš.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone sadarbības deklarācijas parakstīšanā norādīja: “Uzskatām, ka šāda uzņēmējdarbības un zinātnes sadarbības platformas izveide motivēs darba devējus vēl vairāk aktīvi līdzdarboties ekonomiski svarīgu lēmumu izstrādē. Rosinot ieviest jaunus inovatīvus risinājumus un uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgus priekšlikumus, zinātnē un statistikā pamatotiem datiem ir izšķiroša nozīme."

“Apsveicam domnīcu ar produktivitātes padomes izveidošanu, tādējādi izpildot arī Eiropas Savienības rekomendāciju,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, “Produktivitātes audzēšana ir “zelta atslēga” gandrīz visām Latvijas galvenajām problēmām, tostarp demogrāfijai, nabadzībai un citām, tāpēc nepieciešams meklēt efektīvus veidus, kā to palielināt. LTRK no savas puses darīs visu, lai domnīcas izveidotā padome attīstītos, un rekomendācijas kapitalizētos valdības un Saeimas pieņemtajos lēmumos.”

Ņemot vērā LU domnīcas LV PEAK produktivitātes veicināšanai veltītā analītiskā ziņojuma un attiecīgo rekomendāciju iesniegšanu valdībai, kā arī nesen LV PEAK piešķirto LU zinātniskā institūta statusu, Ministru kabinets pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma nolēma LV PEAK noteikt par Latvijas produktivitātes padomi un līdz ar to deleģēt pārstāvēt Latviju Eiropas Savienības dalībvalstu produktivitātes padomju tīklā. Produktivitātes padomei būs jāstrādā pie Eiropas Savienības produktivitātes kāpināšanas jautājumiem. LV PEAK jau līdz šim ir aktīvi rosinājusi diskusiju sabiedrībā par produktivitātes tēmām.

Ar sadarbības deklarācijām LV PEAK, LDDK un LTRK vēlas veicināt produktivitāti, konkurētspēju un analīzē balstītu ekonomikas politikas izstrādi. Deklarācijas uzlabos akadēmiskās un zinātniskās vides saikni ar uzņēmējdarbības vidi Latvijā, kā arī palīdzēs veiksmīgāk īstenot dalību Eiropas Savienības dalībvalstu produktivitātes padomju tīklā. Deklarācijas paredz, ka tā darbosies līdz 2022. gada 31.decembrim.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI