DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ES jāuzņemas vadošā loma ceļā uz klimatneitralitāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, VPK

25. novembrī Valsts prezidents Egils Levits darba vizītes laikā Briselē tikās ar jaunievēlēto Eiropadomes prezidentu Šarlu Mišelu (Charles Michel) un apsprieda jautājumus saistībā ar Eiropas drošību un aizsardzību, klimata politiku un Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu. Š. Mišels ar patiesu interesi uzklausīja Valsts prezidenta vērtējumu par aktuālo situāciju Eiropā un pasaulē.

Pārrunājot Eiropas drošības un aizsardzības jautājumus, abas puses bija vienisprātis, ka Eiropas drošība ir jāstiprina kopsolī ar NATO, jo transatlantiskajām saitēm un NATO ir neatsverama loma šajos jautājumos. Tāpat E. Levits un Š. Mišels sarunā uzsvēra, ka attiecībā uz Krieviju sankciju politika ir jāturpina pirms nav panākta pilnīga Minskas vienošanās, kas gan neizslēdz praktisku dialogu starp ES un Krieviju.

Pieskaroties ES daudzgadu budžetam, Valsts prezidents uzsvēra, ka nepieciešams ambiciozāks budžets, lai nodrošinātu pietiekamu finansējumu visām prioritātēm, bet tajā pašā laikā atrastu optimālu līdzsvaru starp visām politikām. Tāpat, plānojot daudzgadu budžetu, jāņem vērā mūsdienu mainīgie notikumi un sabiedrības vajadzības. E. Levits piebilda, ka Latvijas prioritātes ir klimata politiku sekmējoši projekti, atbalsts digitalizācijai, inovācijām un zinātnei.

Diskutējot par klimata politiku, E. Levits pauda pārliecību, ka ES jāuzņemas vadošā loma ceļā uz klimatneitralitāti, tāpēc ES būtu nepieciešams izvirzīt ambiciozākus mērķus klimata pārmaiņu ierobežošanai. Valsts prezidents apstiprināja, ka Latvija pilnībā atbalsta ES klimata jomas iniciatīvas un ES klimatneitralitātes sasniegšanu līdz 2050. gadam.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidents viesosies Lēvenes Katoļu Universitātē, lai aizvadītu semināru – apaļā galda diskusiju ar Juridiskās fakultātes, Sociālo zinātņu fakultātes un Filozofijas institūta maģistrantūras un doktorantūras studentiem par tematu “Demokrātija digitālajā laikmetā – riski un izaicinājumi”, kā arī piedalīsies Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā rīkotajā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai un mākslinieču Ilzes un Kristīnes Luīzes Avotiņu izstādes atklāšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI