DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks nodarbība par ilgtspējīgu attīstību un klimatu ar kritiskās domāšanas pieeju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30.novembrī no plkst.11.00 līdz 14.00 Valmieras integrētajā bibliotēkā notiks nodarbība “Ilgtspējīga attīstība: no teorijas līdz rīcībai”. Nodarbība sniegs ieskatu un rosinās vērtēt Latvijas un Valmieras sniegumu ceļā uz ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu. Nodarbības laikā padziļināti tiks analizēti un rosināti pārdomāt jautājumi, kas saistīti ar klimatu, tā pārmaiņām un enerģētiku. Vienlaikus gan uz ilgtspējīgas attīstības, gan uz klimata pārmaiņu jautājumiem nodarbības dalībnieki būs aicināti raudzīties ar kritiskās domāšanas pieeju, uzzinot vairāk arī par sistemātiskām domāšanas kļūdām un to evolucionārajiem pamatiem.

Nodarbībā piedalīsies eksperti:

  • Antra Pēterone, starptautiskās organizācijas "CEE Bankwatch Network" un biedrības "Zaļā brīvība" eksperte klimata un enerģētikas jautājumos;
  • Dmitrijs Trizna, kiberdrošības inženieris, kognitīvo un neirozinātņu entuziasts, brīvajā laikā sadarbībā ar biedrību "SkeptiCafe" nodarbojas ar zinātniskā skata popularizēšanu par sistēmisko un kritisko domāšanu.

Nodarbību vadīs Valmieras pilsētas pašvaldības speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Dalībnieki ir aicināti nodarbībai pieteikties, reģistrējoties elektroniski šeit: https://forms.gle/Mzz6JNMufTZjnA436, rakstot e-pastu uz info@valmiera.lv vai zvanot 26495997.

Nodarbība notiks Valmieras bibliotēkas īstenotās neformālās izglītības programmas pieaugušajiem “Līdzsvarota dzīve 2: vide, cilvēks, sabiedrība” ietvaros. Nodarbība būs viena no sešām kursa nodarbībām, kas notiks reizi mēnesī, sestdienās, aicinot jebkāda vecuma un nodarbošanās interesentus piedalīties ekspertu vadītās lekcijās un praktiskās nodarbībās par dažādām ar ilgtspēju saistītām tēmām. Nākamās nodarbības notiks 14.decembrī “Cukurs uzturā”, 11.janvārī “Iekšējais ceļš uz līdzsvaru”, 8.februārī “Permakultūra pilsētu dārzkopībā”, 14.martā “Bezatkritumu dzīvesveids Valmierā” un 4.aprīlī – noslēgums. Programmas mērķis ir celt tās dalībnieku apziņu par vides un sabiedrības ilgtspējas problēmām, to risinājumiem, kā arī iedvesmot ikdienas paradumu maiņai atbilstoši ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem (Agenda 2030).

Dalība kursa nodarbībās ir bez maksas. Iespējams apmeklēt atsevišķas nodarbības par interesējošām tēmām, kā arī visu kursu kopumā. Apmeklējot vismaz 75% no visām nodarbībām, būs iespējams saņemt kursa apmeklējuma apliecinājumu.

Pieaugušo neformālās izglītības programmu pieaugušajiem “Līdzsvarotā dzīve 2” kā NORDPLUS atbalstītā starptautiskā projekta “Mana zaļā identitāte”/ “My Green Identity” (2018-2020) aktivitāti organizē Valmieras bibliotēka sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI